Siyon Elçiliği önünde eylem

Siyon Elçiliği önünde eylem

Filistin Dostları Platformu üyeleri, İsrail Büyükelçiliği önünde Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulması için eylem yaptı.

'Filistin Dostları' İsrail Büyükelçiliği önünde saldırıların durmasını istedi  

Ankara Filistin Dostları Platformu üyesi bir grup, İsrail Büyükelçiliği önünde Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulması için eylem yaptı.

Filistin halkına destek veren Ankara Filistin Dostları Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, İsrail Büyükelçiliği önünde toplandı. Grup, Gazze'de yaşanan insanlık dışı olayların son bulmasını ve İsrail'in işgal edilen Filistin topraklarından çıkması için eylem yaptı. 'Gazze siyonizme mezar olacak', 'Filistin yalnız bırakılmaz' dövizleri taşıyan grup üyeleri, zaman zaman 'tekbir' getirerek seslerini duyurmaya çalıştı.

Grup üyeleri, ayrıca, 'Üstünde oturan alçaksa koltuğun yüksekliği onun değerini artırmaz' pankartı ile siyasi krize neden olan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon'a da gönderme yaptı.

Eylemde ayrıca, kadın ve çocukların da bulunması dikkat çekti. Bazı çocukların Filistin Bayrağı'nı sallayarak, eyleme destek verdiği görüldü.

Filistin Dostları Platformu adına konuşan Muhittin Özdemir, birçok insan hakları örgütü tarafından İsrail'in 'savaş suçlusu' ilan edildiğini söyledi. İsrail'in Filistin'de yaşayan halkı göçe zorladığını belirten Özdemir, "Filistinli çocuklar, en tabii hakları olan sağlık, beslenme gibi haklarından mahrum ediliyor. Dünya, kamuoyunca da bilinen ve büyük tepkiler toplayan son katliamını ise Gazze'ye işlemiştir. Dünyanın gözünün içine baka baka 22 gün sürdürdüğü terör saldırılarında, kadın, çocuk ve yaşlı demeden 1400 civarında masum insanı katletmiştir." dedi.

Gazze'de halen saldırıların sürdüğünü ve savunmasız insanlara bombalar yağdırıldığını kaydeden Özdemir, saldırıların biran önce sonlandırılmasını istedi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan eylemin ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Etiketler :