Siyon Elçiliği Önünde Protesto

Siyon Elçiliği Önünde Protesto

Terör devleti, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından siyon yuvası önünde protesto edildi.

İZZET ŞAHİN 15 GÜNDÜR İŞGALCİLERİN ELİNDE TUTSAK

Türk vatandaşı İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’i gözaltında tutan İsrail, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından siyon yuvası önünde protesto edildi.

2 hafta önce siyonistler tarafından tutuklanan İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi İzzettin Şahin için Ankara’da STK’lar ayağa kalktı. İHH çağrısıyla işgalci İsrail Büyükelçiliği önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri hep birlikte “İzzet Şahin’e özgürlük” diye haykırdılar.

Eylemci grup adına konuşan İHH Ankara Temsilcisi Erkan Halıcı, Şahin’in suçsuz olduğunu vurgulayarak asıl amacın Gazze’ye yardım yapan İHH’ya gözdağı vermek olduğunu söyledi. Halıcı, “Gemilerin Gazze’ye ulaşmaları halinde vurulacağı tehdidi ve sonrasında İzzet Şahin’in tutuklanması hep bu sürece zarar vermek için” dedi.

Halıcı, insani yardım görevlilerinin dünyanın her yerinde öncelikli koruma ve destek sağlanacak kişiler arasında olmalarına rağmen gözaltının ardından Şahin hakkında sağlıklı hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını ve ailesi tarafından görevlendirilen avukatlara ancak 14 gün sonra vize verildiğini söyledi. Halıcı, “İHH yasadışı bir örgüt değildir, ancak İsrail devleti bir terör örgütüdür. Yapılan bu yıldırma çalışması İHH’yı Filistin’e yardım etme kararlılığından elbette ki döndürmeyecektir” diye konuştu. İsrail’in, önümüzdeki günlerde yola çıkacak olan gemilerin Gazze’ye ulaşması halinde dünyadaki “dünyanın kabadayısı” imajını sarsacağı korkusunda olduğunu dile getiren Halıcı, “İsrail kardeşimizi biran önce bırakmasının kendi yararına olacağını bilmelidir” dedi.

İsrail’in yıllardır sürdürdüğü katliamlar nedeniyle vicdan sahibi herkes tarafından tepkiyle karşılandığını ve bu nedenle yalnızlaştığını ifade eden Halıcı şöyle konuştu: “Bu nedenle İsrail ne yaptığını bilmemektedir. İzzet Şahin kardeşimizin gözaltına alınması da çaresizliğinin bir göstergesidir. Biz İsrail’in hukuksuz tutuklamalarına yabancı değiliz. Filistin halkının çoğunluğunun oyunu alarak iktidara gelen milletvekillerinin hapsedilmesini unutmadık. Filistin’de kadın ve erkeklerin aylarca hiçbir gerekçe göstermeden İsrail hapishanelerinde mahkum edilişlerini unutmuş değiliz. Sonuç olarak bölgede Siyonist bir Yahudi değilseniz potansiyel suçlusunuz bu topraklarda. Hükümete de çağrıda bulunan Halıcı şunları kaydetti: “Türkiye Devleti vatandaşı ile ilgili Dışişleri Banlığı ve Büyükelçilik kanalıyla girişimlerde bulunmuştur, ancak şu ana kadar ne için gözaltında olduğu, ne ile suçlandığı bilginse resmi kanallar da ulaşamamıştır. Bu süreçte beklentimiz devletin resmi olarak İsrail’e nota vermesi ve şu an önünde bulunduğumuz Siyonist elçiliği kapatması, bu hukuksuzluğa verilmesi gereken en etkili cevaptı olacaktır.”

Eyleme Bem-Bir-Sen, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ve Mazlumder'de destek verdi.

Eylem öncesinde Bem-Bir-Sen tarafından da yazılı bir açıklama yayınlandı.Sendika Başkanı Mürsel Turbay tarafından yapılan açıklamada, “Bebek katilliğine soyunan siyonist İsrail’in, İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’i gözaltına almasını esefle kınıyoruz” dedi.

 

İşte Turbay tarafından yapılan açıklama:

Tek gayesi insanlığa hizmet olan İHH yardım kuruluşu, tüm dünyada olduğu gibi Filistin’de de insanlık adına çalışmalar yürütmektedir. İHH’nın yardım faaliyetleri sırasında karşılaştığı zorlukları hepimiz yakından görmekteyiz. Özellikle Filistinli mazlumlar için düzenledikleri kampanyalarda, Ortadoğu da korsanlığa soyunmuş Siyonist İsrail ve işbirlikçi diğer ülkelerin sorun çıkarması, İHH’nın çalışmalarını etkilemediği gibi verilen desteğin artmasına neden olmaktadır.

Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe hiçbir zaman boyun eğmeyen İHH, bu sefer kendilerine karşı fiilen yürütülen bir yıldırma politikasıyla karşı karşıyadır.  İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in, Beytüllahim’deki bir askeri kontrol noktasında İsrail İç Güvenlik Servisi Şabak elemanları tarafından geçen ay sonunda gözaltına alınması, bu yıldırma politikasının bir ürünüdür. Siyonist İsrail, bu tutumuyla Gazze ile dayanışma çabalarını engellemek istemektedir. Ancak tüm engellemelere rağmen İHH ve duyarlı bütün Müslümanlar dün olduğu gibi bugün ve yarın da desteklerini sürdürecektir.

Bem-Bir-Sen olarak, bebek katilliğine soyunan Siyonist İsrail’in, İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’i gözaltına almasını esefle kınıyoruz. Masum Filistinlilere yönelik yürüttükleri soykırım politikasını lanetlediğimiz gibi Türk Vatandaşı İzzet Şahin’i esir tuttuklarından dolayı yine lanetliyoruz.

İHH dünya üzerinde yürüttüğü yardım kampanyalarıyla Türkiye’nin gururu olmuştur. İsrail’in bu tutumuyla gururumuzu ayaklar altına almalarına müsaade etmeyeceğiz.  Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bir an önce İsrailli yetkililerle temasa geçerek bu esarete bir son vermelidirler. “

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :