Siyon Yuvası Önünde Gösteriler

Siyon Yuvası Önünde Gösteriler

Siyonist İsrail'in Gaze'ye insani yardım götüren gemileri askeri güç kullanarak engellemesine tepkiler artıyor.

Beşiktaş'daki İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto gösterileri yapan kalabalık grup zaman zaman tepkisini, konsolosluk binasına yumurta ve pet şişe atarak gösterdi.

Protesto gösterisini organize edenlerin uyarılarını da zaman zaman dikkate almayan grup, polis barikatını da aşmaya çalıştı. Grubun içerisindeki sağduyulu vatandaşların müdahalesiyle yükselen tansiyon düşürülmeye çalışılıyor.

Siyonist İsrail'in yardım götüren gemilere engel olması, şehit ve yaralı haberlerinin gelmesinden sonra konsolosluk önünde toplanan vatandaşlar tepkilerini durmadan sürdürüyor. Onbinlerce İstanbullu İsrail aleyhtarı slogan atarak tepkilerini dile getiriyor.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin organizasyonunda süren eylemin gece boyunca devam etmesi bekleniyor. Bu arada çeşitli gruplar adına da zaman zaman yapılan açıklamalarda Gazze'ye giden insani yardıma Siyonist İsrail'in silah zoruyla engel olmasına tepkiler dile getiriliyor.

Protestocular İsrail'in Gazze ablukasını bir an önce kaldırılmasını, şehit ve yaralılar hakkında net bilgiler verilmesini de istiyor.

Diğer taraftan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Eğitim Sen, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) Taksim Gezi Parkı'nda toplandı. 'Emparyelizm yenilecek. Direnen halklar kazanacak', 'Filistin halkı yalnız değildir', 'Katil İsrail Filistin'den defol!', 'Her yer Filistin her yer direniş' şeklinde sloganları atıp ilerleyen grup İsrail'i lanetledi. 'Katil İsrail Filistin'den defol!', 'Saldırıyı kınıyoruz', 'İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin' yazılı pankart ve döviz taşıyan eylemciler, 'Hepimiz Filistinliyiz' yazılı atkıları havaya kaldırdı.

Etiketler :