Siyonist işgal güçleri durmuyor

Siyonist işgal güçleri durmuyor

İsrail İşgal Güçleri, Irkçı Ayrım Duvarını Protesto Gösterilerini Şiddetle Bastırdı.

Uluslararası Lahey Adalet Divanı'nın ırkçı ayrım duvarının kanuna aykırı olduğu yönündeki kararının beşinci yıldönümünde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde ırkçı ayrım duvarını protesto için yapılan gösteriler Siyonist işgal güçleri tarafından şiddet kullanılarak bastırıldı.

Gösterilere müdahale eden işgal güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda bazı göstericilerin yaralandığı ve bazılarının da gözaltına alındığı bildirildi.

Beytlaham'ın güneyindeki Masara köyünde onlarca yabancı aktivistin de katılımıyla  yapılan gösteride, köyün sokaklarını dolaşan göstericiler daha sonra ırkçı ayrım duvarının yapıldığı bölgeye gitti.

Filistin bayrakları ve ırkçı ayrım duvarını protesto eden dövizler taşıyan göstericilerin, ayrım duvarına ulaşmasının Siyonist işgal güçleri tarafından engellendiği ve bunun üzerine göstericilerin bölgedeki iki Yahudi yerleşkesini birbirine bağlayan yolu bir buçuk saat süreyle trafiğe kapattığı bildirildi.

Masara'ya komşu Vadi Rahhal köyünde de benzer bir protesto gösterisinin düzenlendiği, köyün ortasından yürüyüşe geçen göstericilere onlarca işgal askerinin karşı koyduğu ve göstericilerle işgal askerleri arasında çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin göstericilere gaz ve ses bombası attığı belirtildi.

Beytlaham'ın kuzeybatısındaki El-Velece köyünde de işgal devletini ve politikalarını protesto gösterisi düzenlendi. İşgal güçlerinin sopalarla göstericilere saldırdığı ve üç göstericinin hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :