Siyonistler Hedeflerini Açıkladı

Siyonistler Hedeflerini Açıkladı

Terör Devleti İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter, Hamas'ın İsrail için stratejik bir sorun haline geldiğini söyledi.

Hamas'ın Gazze'deki askeri yapılanmasının İsrail için stratejik bir sorun halinde geldiğini savunan Dichter, Hamas'ın Gazze'deki otoritesini sona erdirmek için harekete geçeceklerini söyledi.

Dichter ayrıca, Fetih Hareketi ve bazı Arap rejimlerinin de Gazze'deki Hamas otoritesinin sona erdirilmesi için başlatacakları girişime katılacaklarını belirtti.

Dichter "Filistin Yönetimi, Arap ülkelerinin desteğiyle bunu başaramadıysa İsrail devletini bunu tek başına yapacaktır" dedi.

Diğer yandan Knesset Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Tzachi Hanegbi, Hamas'ın silahlanmaya devam etmesi halinde, İsrail'in Gazze'ye karşı savaş başlatmaktan geri duramayacağını söyledi.

Ramallah Hükümeti Başbakanı Selam Fayyad'in İsrail'in koordineli bir şekilde Filistin devletini ilan etmesinin olumlu bir adım olacağını ifade eden Hanegbi, İsrail'in sesi radyosuna yaptığı açıklamasında, İsrail'den habersiz kurulması halnde meşruiyetinin kabul edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Hanegbi, açıklamasının devamında İran'ın nükleer programına ilişkin olarak Amerika ve diğer batılı ülkelerin duruşlarını netleştirmelerini istedi.

Etiketler :