Siyonistler  tanklarla saldırdı.

Siyonistler tanklarla saldırdı.

Saldırılarını aralıksız sürdüren İşgal Güçleri Han Yunus’un Doğusundaki Karara Kasabasını Tanklarla Vurdu

Filistin Enformasyon Merkezi
Siyonist işgal güçlerine bağlı tanklar bugün (20 Şubat Cuma) sabah erken saatlerde Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus şehrine bağlı el-Karara kasabasındaki bazı evlere ateş açtı.

Mahalli kaynaklar Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptıkları açıklamada, Karara’nın doğusunda mevzilenen Siyonist işgal devleti ordusuna bağlı güçlerin kasabadaki bazı evlere tank ve toplarla ateş ettiklerini belirttiler.

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kolu durumundaki Kudüs Müfrezeleri de sabaha karşı el-Karara bölgesinde meydana gelen çatışmayla ilgili bir askeri bildiri yayınladı. Kudüs Müfrezeleri’nin bildirisinde şu ifadelere yer verildi: “Dün gece Han Yunus’un el-Karara kasabasına girmeye çalışan Siyonist işgal ordusuna bağlı özel birlik ile Kudüs Müfrezeleri’ne bağlı mücahitler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Düşman kuvvetlerine karşı RPG roketleri kullanan mücahitler, düşmanın geri çekilmesini sağladılar.”

Kudüs Müfrezeleri açıklamasında ayrıca, yaptıkları bu operasyonla bölgeye sızmaya çalışan işgal güçlerine karşı tetikte olduklarını ve direniş yoluna devam ettiklerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Diğer taraftan Batı Yaka’nın Cenin şehrinde bulunan Kubatiye’ye operasyon düzenleyen işgal güçleri İslami Cihad liderlerinden Hüsni Muhammed Zekarine’yi (25) kaçırıp bilinmeyen bir yere götürdüler.

Bugün de Batı Yaka’nın değişik bölgelerinde operasyonlar yapan işgal güçleri İslami Cihad komutanın yanı sıra 11 Filistinli vatandaşı daha kaçırdılar.



Etiketler :