Siyonistlere ve işbirlikçilerine rest

Siyonistlere ve işbirlikçilerine rest

İsrail'i "kanser hücresine" benzeten Hamaney, "bundan kurtulmak gerektiğini" sözlerine ekledi.

İsrail'i "kanser hücresine" benzeten Hamaney, "bundan kurtulmak gerektiğini" söyledi.
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak, "Siyonistlerin son cinayetleri, onların vahşi yüzünü tüm dünyaya gösterdi" dedi.

Cuma hutbesinde, "Lübnan ve Gazze'ye saldırarak hata yapan siyonistler, bu kez da yardım gemilerine saldırarak büyük hata yaptı" diyen Hamaney, "Tekrarlanan bu hatalar, siyonist rejimin yıkılış ve yok oluşa adım adım yaklaştığını gösteriyor" ifadesini kullandı. 

Hamaney, "Siyonistlerin son cinayetleri, onların vahşi yüzünü tüm dünyaya gösterdi" dedi ve bu ülkenin politikalarıyla kendi sonunu hızlandırdığını söyledi.

Gazze'nin üç yıldır kuşatma altında tutulmasını "vahşilik ve zulüm" olarak niteleyen Hamaney, "İnsan hakları savunuculuğu iddiasındaki Batılı güçler, kuşatmanın devamını destekliyor. İnsan hakları kuruluşları da sessiz kalıyor" dedi.

Bazı İslam ve Arap ülkelerinin, İsrail saldırıları karşısındaki sessizliğini eleştiren Hamaney, "Bu ülkelerin bazıları, İsrail karşısında sessiz kalmakla yetinmiyor, perde arkasında bu katil siyonist rejimle işbirliği bile yapıyor" diye konuştu.

İsrail'i "kanser hücresine" benzeten Hamaney, "bundan kurtulmak gerektiğini" sözlerine ekledi.

Etiketler :