Siyonistlerin Gazze itirafları devam ediyor.

Siyonistlerin Gazze itirafları devam ediyor.

Hamas ile olumlu bir anlaşma imzalama umutlarının olmadığını söyleyen İsrail Eski İstihbarat Şefi: “İsrail Gazze Savaşında Ne Elde Etti?”

Filistin Enformasyon Merkezi

“Sina Yarımadasındaki Filedelfiya tünellerinden yapılan silah kaçakçılığına nasıl engel olabiliriz? Mısır’ın “görmedim” politikasını değiştirmesini nasıl sağlayabiliriz? Gazze’nin kuzeyini bombalamanın amacı nedir? Acaba bununla gücümüzü mü gösteriyoruz, yoksa Hamas’ın elindeki mevzilerimi mi ele geçirmek istiyoruz? Gazze operasyonunu Şalit’in serbest kalması için kullanabildik mi?...”

Evet bu sorular, Siyonist işgal ordusunda görev almış ve bir dönem Mossad’ın askeri istihbarat bölümünün başkanlığını yapmış General Shlomo Gazit’in, işgal ordusunun Gazze’ye karşı yaptığı vahşi saldırılarla ilgili hem kendisine hem de Siyonist topluma sorduğu sorulardan bazılarıdır.

Gazit Maariv gazetesinde bugün (04 Mart Çarşamba) yayınlanan açıklamasında, “Gazze savaşı ikinci Lübnan savaşıyla karşılaştırıldığında, netice bakımından Gazze savaşının Lübnan savaşından çok daha kötü olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

İşgal devleti askeri istihbarat eski şeflerinden General Shlomo Gazit, Gazze savaşının çok kötü şartlarda sona erdiğini söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “İsrail, Gazze’de ikinci Lübnan savaşında yaşamadığı kadar kötü şartlar yaşadı. İkinci Lübnan savaşı, BM’nin aldığı 1707 nolu kararla son bulmuştu. Şimdi ise buna benzer bir anlaşma yapma umudumuz yok. Elimizde bir baskı unsuru ve malzemesi de yok. İsrail ordusu Gazze’de stratejik hedeflerini kesinlikle gerçekleştiremedi.”

Gazit yazısının devamında, işgal ordusunun Gazze savaşında belirlediği hedefleri de eleştirerek, ordunun direnişin füzelerini susturmaktan çok kendi gücünü sergilediğini belirterek şöyle yazdı: “İsrail ordusu böyle bir savaşa hazır olmuş olabilir. Fakat hükümet hedeflerini belirmede kesinlikle başarısız olmuş ve yaşadığımız kötü sonucun doğmasına neden olmuştur.”

Hatırlanacağı üzere, Siyonist işgal ordusunun Temmuz 2006 yılında Güney Lübnan’a saldırmasının ardından bir bataklığa saplandığını anlaması üzerine Ağustos 2006’da BM’nin aldığı 1707 nolu kararla Siyonist işgal ordusu ile Hizbullah arasında ateşkes imzalanmıştı. Anlaşmaya göre, Siyonist işgal devletinin elinde bulunan esirlerin serbest bırakılmasına karşılık Hizbullah silah bırakacak ve ir iki Siyonist askeri de serbest bırakacaktı.

Etiketler :