Siyonistlerin hamisi KANADA

Siyonistlerin hamisi KANADA

Kanada, Hamas’a Destek Verdiği Gerekçesiyle Galloway'i İstenmeyen Adam İlan Etti

Filistin Enformasyon Merkezi

Haber ajansları, Kanada Federal Göçmenlik Bakanlığı’nın dün (20 Mart Cuma) yaptığı açıklamada İngiliz parlamenter George Galloway’in İslamî Direniş Hareketi Hamas’ı destekledi gerekçesiyle istenmeyen adam ilan ettiğini duyurdular.

Federal Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, Kanada’da yasaklı olan terör örgütü Hamas’a destek veren adi bir adam için kırmızı halı sermeyeceklerini belirtti.

İngiliz The Sun gazetesi verdiği haberde, Galloway’ın 30 Nisan’da Kanada’nın Toronto şehrinde konferans vermek için ülkeye giriş yapmasına, Kanada’nın Afganistan’da asker bulundurmasına karşı oluşu nedeniyle, Kanadalı yetkililerin izin vermeyeceğini yazdı.

Gallawoy Avrupa’da aykırı ve önemli çıkışlarıyla hep tartışma konusu olmuştur. İngiltere başkanı Tony Blair ile Amerika başkanı Bush’u ırakta kurtlar gibi davranmakla suçlamasının ardından 2003 yılında üye olduğu İngiliz İşçi Partisi’nden ihraç edilmişti.

Gallawoy, 14 Şubat’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da Avam Kamerası önünden, 280 kişiden oluşan kafileyle Siyonistlerin barbar ve vahşi saldırılarına maruz kalan Gazze’ye destek için yola çıkmıştı. Gıda, ilaç, giyim ve tıbbi malzeme yüklü 110 araçla, Cezayir, Fas, Tunus, Libya ve Mısır’dan geçerek sıkıntılı ve yorucu bir yolculuktan sonra Gazze’ye varmıştı.


HABERVAKTİM

Etiketler :