Siyonistlerin sivil mahkeme korkusu

Siyonistlerin sivil mahkeme korkusu

Geçtiğimiz Haziran ayında Gazze'ye giden yardım filosunda yer alan İsveç'in Türk kökenli milletvekili Mehmet Kaplan ve Ship to Gaza İsveç sözcüsü Dror Feiler önceki gece İsrail'de gözaltına alındı.

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi 

 

Sivil bir mahkemenin Gazze yardım gemilerine yapılan baskını araştırması ve sorumluları tespit etmesi talebiyle suç duyurusunda bulunmak üzere İsrail’e giden Kaplan ve Feiler’in havaalanında gözaltına alındıkları öğrenilirken, Feiler’in kötü muameleye tabi tutulduğu ortaya çıktı.

FEİLER’E GÖZALTINDA KÖTÜ MUAMELE

Yeşiller Partisi'nden 3. defa milletvekili seçilen Kaplan’ın kardeşi Tuncay Kaplan Yeni Akit’e yaptığı açıklamada, “Gözaltı olduğu anda sadece kardeşimle çok kısa görüşme fırsatı buldum.  İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığını söyledi. Kendisinden 5 dakika sonra bir mesaj geldi ve telefonuna el koyulacağını bildirdi. Kendisine kötü muamele yapılmaz iken Feiler’in tamamen soyunarak arandığını ve psikolojik saldırılara maruz kaldığını öğrendik” dedi.

SİYONİST İSRAİL SUÇ DUYURUSUNU GÖZALTI İLE ENGELLEDİ

Kaplan, kardeşinin ve Feiler’in İsrail’e gidiş nedenini de Yeni Akit’e şu şekilde açıkladı: “Kardeşim Kaplan ve Feiler, İsrail'de, Mavi Marmara'daki tüm İsveçli yolcular adına Tel Aviv polis idaresine İsrail ordusu ve devleti hakkında adam kaçırma, silahlı soygun, şiddet ve özgürlüğü kısıtlama isnatlarıyla suç duyurusunda bulunacaklardı. Diğer taraftan insan hakları için doktorlar kurucusu ve başkanı Dr. Ruchama Marton'la da görüşeceklerdi. Ancak bunu başaramadılar” diye konuştu.

MAZLUMDER’DEN İSRAİL’E KINAMA

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Türk asıllı İsveçli parlamenter Kaplan ile İsrailli sanatçı Feiler’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Çelik, Kaplan ve Feiler’e yapılan muameleyi “kabul edilemez” olarak değerlendirerek, “Kaplan ve Feiler’in birlikte gözaltına alınıp, özel eşyalarına el konulmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yeni Akit

Etiketler :