Siz Günde Kaç Litre Su İçiyorsunuz?

Siz Günde Kaç Litre Su İçiyorsunuz?

Su içmenin faydaları saymakla bitmiyor. Şüphesiz ki hayatımızı devam ettirebilmemiz için ihtiyacımız olan temel unsur sudur. Ancak sağlıklı bir birey olabilmek için sadece susadığımız zaman su içmemiz yeterli olmuyor

Su içmenin faydaları saymakla bitmiyor. Şüphesiz ki hayatımızı devam ettirebilmemiz için ihtiyacımız olan temel unsur sudur. Ancak sağlıklı bir birey olabilmek için sadece susadığımız zaman su içmemiz yeterli olmuyor. Gün içerisinde 2 litre ve daha fazla su tükettiğimizde hem sağlıklı bir bünyeye sahip oluruz hem de uzun bir ömrü garanti altına alabiliriz. Bugün hemen hepimiz su içmenin ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. Ancak buna gerektiği önemi göstermiyoruz. Bol su içme alışkanlığı kazanmamız gerekiyor ve bunu kazanmak için bugün bile başlayabilirsiniz.

Sahip olduğumuz en önemli nimetlerden birisidir su. Bünyemize olan etkileri saymakla bitmiyor. Sadece susadığımız zaman su içmekse sağlık problemlerini beraberinde getirmektedir. Aslında ilk büyük etkisini yorgunluk hissi ile gösteriyor. Az su için kişiler çok çabuk yorulur ve dinçliğini kaybeder. Bol su tüketenler ise tam aksine her zaman dinç ve enerjiktir. Üstelik bir de sabah uyanır uyanmaz bir bardak su içmek, iç organlarımızın uyanmasını ve kendisini harekete geçirmesini sağlıyor. Uyanan bünye tam anlamıyla dinçlik kazanıyor.

Uzmanlar günde ortalama en az 8 bardak yani yaklaşık olarak 2 litre su içilmesini gerektiğini söylüyor. Su hakkında yapılan uyarılara rağmen birçok kişi bunları maalesef ki göz ardı eder. Oysaki su, başlarımıza bile çare olabiliyor. Sıklıkla baş ağrısı çeken kişiler genellikle az su tüketen kişilerdir. Beynimizin büyük bir kısmının sudan oluşuyor olması, susama hissinde ilk tepkinin beyinden gelmesine neden oluyor. Bu durumda da baş ağrıları kaçınılmazdır. Eğer baş ağrılarınızı hafifletmek, daha sağlıklı ve dinç olmak istiyorsanız kendinize bol su tüketme alışkanlığı kazandırmalısınız.

Su bedenimizde hücre ve doku yenilenmesinde etkin rol oynuyor. Bu nedenle bol su tüketen kişiler ciltlerinden bile belli olur. Bol su içmek, pürüzsüz, parlak ve yumuşak bir cilde sahip olmaya olanak sağlıyor. Bunun yanı sıra böbreklerin en iyi dostu da yine sudur. Vücudun bütün zararlı maddelerden arınmasına yardımcı oluyor. Vücut ısısını da her zaman düzenlemektedir. Kışın bol su içmek vücut ısısını yüksek tutmaya, yazın ise alçalmaya, normal seviyede tutabilmeye olanak sağlıyor. Zihin açıcı bir unsur olduğunu da unutmamak gerekiyor. Ayrıca su çok iyi bir ödem atıcıdır. Bol su tüketen kişiler kısa süre içerisinde vücutlarındaki şişkinlikten de kurtuluyor.

Aslında ihtiyacımız olan en önemli unsur sudur. Yaşam performansınızı yüksek tutmak istiyorsanız en az 2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin. Bol su içme alışkanlığı kazanmak için sabah uyanır uyanmaz aç karına ve akşam yatmadan önce 2 bardak su içmeyi kendinize şart koşarak başlayabilirsiniz. Uyamadan önce içeceğiniz su kalp krizi riskini bile ortadan kaldırabiliyor. Suyun gücüne inanın ve bedeninizde yapacağı değişiklikleri görmek için gün içerisinde 2 litre ve daha fazla su içme alışkanlığını kazanın.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.