'Size mi kaldı Kürtleri savunma hakkı'

'Size mi kaldı Kürtleri savunma hakkı'

"Kardelen Ayşe" olarak bilinen Elif Bölük'ün, eşi Çağlar Bölük'ün cenazesinde, "Yarın yine şehit olacak. Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" sözleri yürekleri dağladı.

 İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün cenazesi, İzmir'in Tire ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bölük için Tire İmam Hatip Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, şehidin akrabası da olan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, şehit Bölük'ün babası Salih, annesi Kezban, eşi Elif, 2 yaşındaki kızı Eylül ve kardeşi Sinan Bölük ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BEN DE KÜRDÜM

Tören boyunca metanetli duruşuyla dikkati çeken Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kamyanyası sayesinde okulunu bitirdiği, geçen yıl da bu kampanyanın reklam filmlerinde oynadığı ortaya çıkan şehit eşi öğretmen Elif Bölük'ten mezarlıkta terör örgütü PKK'ye yönelik tokat gibi sözler geldi. "Yarın yine şehit olacak. Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" diyen şehit eşi Elif'in bu sözleri yürekleri dağladı.

Tören alanında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un gönderdiği taziye çiçekleri dikkat çekti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, Milli Savunma Bakanı Gönül ile tokalaşmak isteyen AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, meydana gelen protesto olayları nedeniyle bakanın korumaları tarafından ''protestocu'' vatandaş sanılarak engellendi. Çerçi, kendini tanıttıktan sonra Bakan Gönül'e ulaşarak tokalaşabildi.

Öğle namazının ardından düzenlenen törene katılan Bakan Gönül ve beraberindekiler, şehit Bölük'ün babası Salih, annesi Kezban, eşi Elif ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cenaze namazı sırasında Bakan Gönül'ün gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Törene, yoğun sağanağa rağmen çok sayıda Tireli vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Sağlık ekipleri, herhangi bir olumsuz duruma karşı hazır bekletildi.

Şehit Uzman Çavuş Bölük'ün eşi Elif, babası Salih, annesi ve kardeşi Sinan Bölük, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak öptü. Bölük'ün kızı Eylül ise babasının fotoğrafını öperek, fotoğrafa el salladı.

Kılınan cenaze namazının ardından, şehit Uzman Çavuş Bölük'ün naaşı, askerler tarafında alınarak, askeri araca konuldu.

Aracın geçişi esnasında, Çağlar Bölük'ün akrabaları, gözyaşlarına engel olamadı. Vatandaşlar ise alkışlarla ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganıyla hükümet aleyhtarı sloganlar attı.

Bakan Gönül, kortejin tümüne katılmayarak, bir süre sonra cenazeden ayrıldı.

Bölük'ün naaşı, Tire ilçesine bağlı Doyuranlı Köyü Mezarlığı'nda defnedildi.

Tire'deki ev ve iş yerlerine Türk bayrakları asıldığı görüldü

Etiketler :