Davutoğlu'ndan mal varlığı uyarısı!

Davutoğlu'ndan mal varlığı uyarısı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 26. dönem milletvekilleriyle bir araya geldi Meclis Başkanlığı için nabız yokladı. Başkanlık için üç isim ön plana çıkarken Davutoğlu, mal varlığındaki artışlar konusunda milletvekillerini kesin bir dille uyardı.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan mal varlığı uyarısı! Kibirden uzak durulması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, partilileri mal varlığı artışı konusunda kesin bir dille uyardı ve "Mal varlığını açıklayamayan karşısında beni bulur" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 40'ı seçmenin kendisine verdiği bir uyarı olarak değerlendiren AK Parti "fabrika ayarlarına dönüş" kararı aldı. 3 Y olarak formüle ettiği 'yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar' ile mücadeleyi tekrar önceliği haline getireceği mesajı verdi. Bir süredir her konuşmasında partililerine "kibirden uzak durun" diyen Genel Başkan

Meclis Başkanlığı için İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve İsmet Yılmaz'ın ismi ön plana çıktı.

Ahmet Davutoğlu bu kez de partilileri mal varlığı artışı konusunda kesin bir dille uyardı.

"MAL VARLIĞINI AÇIKLAYAMAYAN..."

26. dönem milletvekilleriyle parti genel merkezinde istişare amacıyla ilk kez bir araya gelen Davutoğlu, uyarılarını toplantının basına kapalı bölümünde yaptı. Davutoğlu "Birisi makama geldikten sonra, önceki mal varlığı ile sonraki arasında meşru geliriyle açıklanamayacak fark olan herkes karşısında beni bulur" dedi. Kaynaklar Davutoğlu'nun uyarısının sadece milletvekilleri için değil, il, ilçe başkanları, belediye başkanları gibi tüm partililer için söz konusu olduğunu söyledi.
 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

AK Parti Genel Başkanı milletvekillerine ayrıca gelecek dönemde izleyeceği yöntem konusunda da bilgi verdi. Yeni Anayasa'nın yanı sıra Meclis iç tüzüğünde değişiklik ve reform yasaları konusunda da muhalefet partileri ile uzlaşı arayacağını söyledi. Edinilen bilgiye göre Davutoğlu "makul yaklaşım" sergileyen parti ya da partilerle bu başlıklarda işbirliği yapılabileceğini vurguladı. Ancak parti ismi zikretmedi.

MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN YOKLAMA

Ahmet Davutoğlu Pazar günü yapılması beklenen 26. dönem Meclis Başkanlığı seçiminde partinin göstereceği aday konusunda da milletvekillerinin nabzını yokladı. Milletvekilleri yazılı olarak aday önerilerini bildirdi.

ÜÇ İSİM ÖNE ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre birkaç isim ankette öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ricası ile tekrar siyasete dönen İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 25. dönemde Meclis Başkanlığını üstlenen İsmet Yılmaz.

"BU DÖNEM ZOR ALACAK"

Bazı partililerin yoğun bir Meclis gündemi olacağı için İsmail Kahraman'ın yaşı nedeniyle zorlanabileceği görüşünde olduğu belirtiliyor. Ayrıca birçok partilinin de Cemil Çiçek'i farklı toplum kesimleri ile kolay diyalog kurabildiği, AK Parti'nin önceliklerini ve yaklaşımlarını kamuoyuna anlatmakta başarılı bulunduğu için hükümette görmek istediği belirtiliyor. Al Jazeera'ye bilgi veren bir kaynak "Cemil Bey'in partideki eksikliğini Meclis Başkanlığı döneminde gördük. Bu dönem zor olacak. Kendisinin deneyimlerine hükümette ihtiyacımız var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.