Skandal 'ZAMAN'ı

Skandal 'ZAMAN'ı

Zaman gazetesi, Almanya Federal İçişleri Bakanı ile yaptığı röportajda, muhabirin hükümet karşıtı yorumlar içeren sorusunu, sanki Bakan'ın kendi sözleri gibi verdi

Zaman gazetesi, Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere ile yaptığı röportajda büyük bir skandala imza attı. Gazete, 22 Mart günkü haberinde Bakan De Maiziere'nin ağzından, "AKP yolsuzluk suçlamalarını örtbas etmek için Gülen Hareketi'ne karşı savaş açtı" ifadelerine yer verdi. Oysa bu satırlar Bakan'a ait değil, Zaman muhabirine aitti. Üstelik Zaman'ı bizzat kendi internet sitesi yalanladı. Sitede yer verilen haberde söz konusu sözler Zaman muhabirinin sorusu olarak verildi. Alman Federal İçişleri Bakanı ile röportaj yapan Zaman gazetesi büyük bir skandala imza attı. AK Parti hükümeti aleyhine Bakan'a bir şeyler söyletmek isteyen gazete, bunu başaramayınca kendi muhabirlerinin sorduğu yorum dolu soruyu sanki Bakan söylemiş gibi okuyucularına sundu. İşte skandalın detayları:

KENDİ SİTESİ ZAMAN'I YALANLADI

Zaman gazetesi 22 Mart 2014 günü Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere ile bir röportaj yaptı. Röportaj gazetede zamanonline.de'nin Genel Müdürü Dursun Çelik ve Süleyman Bağ imzası ile yayımlandı. Gazetenin haberine göre Bakan De Maiziere AK Parti hükümetini hedef almış ve şu sözleri sarf etmişti: "Türkiye'de 30 Mart'ta yerel seçimler yapılacak. Seçimler öncesinde bir tartışma yapılıyor ve AKP hükümeti yolsuzluk suçlamalarına karşı savaşıyor. AKP yolsuzluk suçlamalarını örtbas etmek için Gülen Hareketi'ne karşı savaş açtı, Gülen Hareketi'ni Batılı güçlerle ortak hareket etmekle suçluyor ve yolsuzlukların ardında Gülen Hareketi'yle Batılı güçlerin bulunduğunu iddia ediyor." Fakat gazetenin internet sitesinde aynı röportaj yayımlanırken söz konusu bölüm Zaman gazetesi muhabirinin sorusu şeklinde verildi. İnternet sitesinde Zaman muhabirinin "Türkiye'de 30 Mart'ta yerel seçimler yapılacak. Seçimler öncesinde bir tartışma yapılıyor ve AKP hükümeti yolsuzluk suçlamalarına karşı savaşıyor. AKP yolsuzluk suçlamalarını örtbas etmek için Gülen Hareketi'ne karşı savaş açtı, Gülen Hareketi'ni Batılı güçlerle ortak hareket etmekle suçluyor ve yolsuzlukların ardında Gülen Hareketi'yle Batılı güçlerin bulunduğunu iddia ediyor. Bu bağlamda sizin bakanlığınıza Türkiye'den herhangi bir soruşturma başvurusu yapıldı mı?" şeklinde bir soru sorduğu De Maiziere'nin de "Hayır" cevabı verdiği internette aktarıldı.

BAKANLIK SİTESİNDE DE VAR

Aynı gün Zaman yazarı Abdullah Aymaz'ın sahibi gözüktüğü Gülen grubuna yakın Deutsch Türkisches Journal isimli sitede de söz konusu söyleşi yayımlandı. Ve bu yayında da bu cümlelerin Alman Bakan'a değil soruyu soran Zaman muhabirine ait olduğu görüldü. Röportaja yer veren Federal İçişleri Bakanlığı'na ait "www.bmi.bund.de" sitesinde de söz konusu satırların, Bakan Maiziere'ye değil Zaman muhabirine ait olduğu görülüyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.