Slovakya Büyükelçiliği'nden İslami El Yazması Eserler

Slovakya Büyükelçiliği'nden İslami El Yazması Eserler

Slovakya Büyükelçiliği, Hamamönü'nde Bratislava Üniversitesi Kütüphanesi'nde bulunan İslami el yazmaları ve baskılarının fotoğraflarının yer aldığını bir sergi açtı.

Slovakya Büyükelçiliği, Hamamönü'nde Bratislava Üniversitesi Kütüphanesi'nde bulunan İslami el yazmaları ve baskılarının fotoğraflarının yer aldığını bir sergi açtı. Hamamönü Sergi Salonu'nda açılışı yapılan sergiye Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin ile eşi Olga Jakabcinova ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Slovakya'nın başkenti Bratislava'nın çok yakınında bulunan "Stupava" kentinin Altındağ Belediyesi ile kardeş şehir olmasını istediklerini, bunun için girişimlerinin devam ettiğini belirten Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, açtıkları serginin bu yolda atılmış küçük ama anlamlı bir adım olduğunu söyledi. Serginin açılmasına katkıda bulunan Altındağ Belediyesi'ne ve sergi açılışına gelen sanatçılara teşekkür eden Büyükelçi, daha sonra sergide yer alan eserler hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Serginin iki bölümden oluştuğunu, birinci bölümde, asılları Bratislava Üniversitesi Kütüphanesi'nde bulunan İslami el yazmaları ve baskılarının fotoğraflarının yer aldığını açıklayan Büyükelçi, ikinci bölümde ise, Slovakya hükümetinin dünya genelinde yaptığı yardımları gösteren fotoğrafların yer aldığını sözlerine ekledi. Sergi 16 Aralık tarihine kadar Hamamönü Sanat Sokağı Sergi Salonu'nda açık kalacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.