Sodexso, Ticket, Multinet'i boykot kararı

Sodexso, Ticket, Multinet'i boykot kararı

İstanbul'daki, lokantacı, büfeci ve pastacı esnafı, Sodexso, Ticket, Multinet gibi yemek kartı veren Fransız şirketlerini boykot kararı aldı.

İstanbul'daki, lokantacı, büfeci ve pastacı esnafı, Fransa meclisinde kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan teklif dolayısıyla, Sodexso, Ticket, Multinet gibi yemek kartı veren Fransız şirketlerini boykot kararı aldı.

İstanbul'da lokantacı, büfeci ve pastacı esnafı Fransa'yı boykot amacıyla Tophane'de toplanarak ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı, 2011 yılı sonu itibari ile işlem hacmi 2 milyar doları bulan yemek kartlarının oluşturduğu pastadan yüzde 90 payı Fransız şirketlerinin aldığını belirterek, ''13 bin 500 üyemiz ile yemek kartlarına boykot kararı aldık'' ifadesini kullandı.

Karabağlı, gerekli olan broşür, afiş ve bilgilendirme açısından tüm çalışmalarını yaptıklarını ifade ederek, esnaf olarak bundan sonra hep birlikte hareket edeceklerinin altını çizdi.

''Yemek kartlarına uygulanan yüzde 8 ile 10 komisyona karşı devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz'' diyen Karabağlı, ''Ülke ekonomisini de doğrudan ilgilendiren, ülke genelinde 160 bin lokanta ve benzeri esnafımızın rahat nefes almasını sağlayacak, Fransa'ya da önemli bir mesaj niteliğindeki bu kararımız için yediden yetmişe her kesimden destek beklemekteyiz'' dedi.

Sait Karabağlı, Avrupa'da, yemek kartlarından alınan komisyonun Türkiye'dekinden daha az olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Çalışana ödenmesi gereken yemek paraları, maaşla birlikte bankaya yatırılmalıdır. O zaman, çalışan, yemek harcamalarını, kendine ait maaş hesabı üzerinden kredi kartı ile yapacaktır.

Yemek kartı yerine, kredi kartının yaygınlaşacağından kayıp ve kaçak önlenecektir. Esnafımız da işlem üzerinden yemek şirketlerine yüzde 7 ila 10 komisyon ödemek yerine bankalara yüzde 0,8 kredi kartı komisyonu ödemiş olacaktır.

Yemek kartı firmalarının işlem hacmi 2 milyar doları bulmaktadır. Bu hasılatın yüzde 8'i olan 160 milyon dolar bu firmalara gideceğine esnafın ve çalışanın cebinde, dolayısıyla devletin tasarrufunda kalacaktır.

 Fransız yemek şirketlerine (Sodexso, Ticket, Multinet) başta Maliye Bakanlığı olmak üzere devletin tüm yetkili mercilerinin dur deme vakti çoktan geldi de geçiyor bile. Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın yıllardır kanayan bu duruma el atmasını istiyoruz.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.