Şok açıklama: Cem'in saklandığı yeri...

Şok açıklama: Cem'in saklandığı yeri...

Üst düzey bir emniyet yetkilisinden şok açıklama: Cem’in 197 gündür saklandığı yeri bir tek baba ve ona vefa borcu olan bir erkek biliyordu. Teslimat telefonu ise yurtdışından geldi...

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem G’nin ‘sırlar dolu’ teslim süreci Çarşamba gecesi, önce avukatı Aytekin Kaya’ya gelen telefonla başladı. Telefondaki erkek, Cem’in teslim olacağını, kendisinden gelecek ikinci telefonu beklemesini söylüyordu. Ancak bu telefon sanıldığı gibi Türkiye’den gelmedi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, telefonun teknik takibe yakalanmamak için yurtdışından edildiğini söyledi. Yetkili, bu ülkelerin, annenin yaşadığı ABD ya da iddia edildiği gibi İsrail olmadığının altını çizerek, “Telefonun hangi ülkeden edildiğini belirledik. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Kimse bu olay kapandı sanmasın. 6 ay sonra bu telefonun ardındaki sır ortaya tamamen çıkarılmış olur” dedi

OĞLUM CEZANI ÇEKMEK ZORUNDASIN

Aynı emniyet yetkilisi, Cem G’yi teslim olmaya, polisin yoğun takibi sonucu bunalan ailenin ve cezaevinde oğlunun artık daha fazla kaçamayacağını anlayan babanın mektubunun ikna ettiğini düşündüklerini anlattı. Babanın oğlu Cem G’ye hitaben yazdığı ve avukat aracılığıyla eline ulaşan mektupta “Bir genç kız öldü. Böyle olmasını kimse istemezdi. Her zaman ve ne olursa olsun hep yanındayız. Sürekli arkanda olacağız. Ancak suçunun cezasını çekmek zorundasın. Teslim olmanı istiyorum” dediği öğrenildi. Yetkili, Cem G. ile karşılaştıklarında cinayeti sormak istediklerini ancak zanlının hıçkırarak ağlamaya başladığını söyledi. 15 dakika boyunca ağlayan zanlının, sürekli olarak “Keşke ben ölseydim. Babam benim yüzümden cezaevinde, “ dediği öğrenildi.

AİLENİN KAÇ EKMEK ALDIĞINI TAKİP ETTİK

Zanlının, kaldığı evde televizyondan haberleri izlediğini belirten yetkili, Cem G’nin, Münevver Karabulut’un ailesiyle ilgili olarak ise “Münevver’in ailesi haklı, sonuçta canları gitti ve geri getiremem. Annesini ve babasını görünce, ‘Keşke ben ölseydim’ diye düşündüğünü söylediğini anlattı.

Yetkili, Cem’in firari olduğu dönemde, yakınlarının da sıkı takip altında tutulduğunu belirterek şunları söyledi: “Market alışverişinden, ev gezmesine kadar tüm hareketleri takip ediliyordu. Öyle ki kaç kilogram peynir, kaç ekmek aldıklarını bile inceledik. Bir anormallik var mı lojistik destek sağlıyorlar mı araştırdık.”

Cem’in yerini babası ve ona vefa borcu olan biri biliyordu

Emniyet yetkilisi, Cem G’nin yerini yalnızca babası ve ona vefa borcu olan bir erkeğin bildiğini söyledi. Aile bireylerinin Cem’in yerini bilmediğini, bağlantının bu “esrarengiz koruyucu” tarafından sağlandığını anlatan yetkili, “Cem’i almış, saklamış, her ihtiyacını o karşılamış, teslim olmaya da o götürüp bırakmış” dedi. Cinayeti öğrenen babanın oğlunu bir kafenin önüne bıraktığı, bir süre sonra kafenin önüne gelen bir kişinin Cem’i otomobile bindirdiği kaydedildi. Cem G’nin polise “Tanımadığım bir kişi gelip adımla seslendi, otomobilin arkasına bindirip yatmamı istedi ve üzerimi de battaniye benzeri örtüyle örttü. O örtünün altında 4-5 saat yol gittik. Bilmediğim bir eve beni götürdü orada kaldım” dediği belirtildi. Aynı kişinin Cem’i teslim olmaya da aynı şekilde götürdüğü öğrenildi. Teslim olma sürecini de değerlendiren emniyet yetkilisi, “Baktığımızda çok ilginç detaylar var. Hedef saptırmak için, yurtdışından edilen telefonlar, yer belirlenmemesi için yapılan otoyol üzerindeki teslim süreci, zanlının ifadesinin ezberletilmiş olması senaryonun birer parçası gibi” diye konuştu.

Cem 20 kişilik koğuşta kalıyor

Cem G., cezaevindeki ilk gecesini ‘Karantina’ koğuşunda geçirdikten sonra dün 20 kişilik koğuşa konuldu. Avukatların ‘Tek kişilik koğuş’ talebinin, ‘herhangi bir davranış bozukluğu görülmediği’ gerekçesiyle kabul edilmediği öğrenildi.

BABASI İLE AYNI CEZAEVİNDE KALABİLİR

Öte yandan bir ay sonra 18 yaşını dolduracak olan Cem’in, başka bir cezaevine yerleştirileceği, bu cezaevinin babasının bulunduğu Metris Cezaevi de olabileceği belirtildi.

Zanlının avukatı Aytekin Kaya ise, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Cem’in yakalanmasının ardından uzun bir ifade süreci yaşandığını belirterek “Adalete güveniyoruz” Süreç bundan sonra daha hızlı ilerleyecek”dedi.

Emniyet’e tebrik yağdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cem G’nin yakalanması dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a teşekkür etti. Öte yandan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de “Emniyetin Cem G’yi yakalaması ve yahut da teslim olmak zorunda bırakması başarı. Bu konuda kamu duyarlılığını hep ayakta tutan basın yayın organlarının da payı büyüktür. Emniyet birimlerimiz ve basın organlarımızı bu konuda tebrik ediyorum” dedi.

197 gün tek başına saklanmış olamaz

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem G’nin 197 gün boyunca polis takibinden kaçmasının, yardım aldığının göstergesi olduğunu söyledi. Katil zanlısına yardım etmenin suç olduğunu vurgulayan Güler, yardım yapanların TCK’ınn 282 ve 283. maddelerine göre ceza alacağını aktardı. Vali Güler Cem’in teslim olmaya zorlandığını belirterek, herhangi bir pazarlık yapılmadığını da söyledi.

Otoyolda teslim olması bir kurgu

Baba Süreyya Karabulut ile amca Hayyam G. arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen gazeteci Cemil Baran, zanlının otoyol kenarında ortaya çıkmasının amacının bazı kişi ve kurumları kurtarmak olduğunu öne sürdü. Baran, adliye binası yakınında bir asılan ‘3 milyon euroya satılık kız’ pankartını Hayyam G’nin planladığını iddia ederek “Ayrıca Cem, Münevver’i tek başına öldürmedi, 6 kişi birlikte öldürdü” dedi.

Vahşice işlenen cinayetin iyi hali olur mu?

Cem G’nin ‘Canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması talebiyle tutuklanmasının ardından, gözler Cem G’nin bu suçtan alabileceği alt ve üst limitlere çevirdi. Hukukçulara göre, normal prasüdürde polis yakalamadan teslim edildiği, pişman olduğunu söylemesi nedeniyle ‘iyi hal’ indiriminden yararlanması, bunun da en az 6 yıl indirime neden olacağı belirtildi.

CEZAEVİNDEN 8 YILDA ÇIKABİLİR

Ceza Hukuku uzmanı Prof. Dr. Vahit Bıçak star’a yaptığı açıklamada, Cem G’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 18 ila 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacağını, mevcut yakalanma ve ifadeleri ile mahkeme sürecindeki tutumu nedeniyle iyi hal indiriminden yararlanarak 18 yıl ceza alabileceğini belirtti. Cem G. 18 yıl hapis cezası alırsa, cezası önce olay tarihinde reşit olmadığı için 6/1 oranında indirimle 15 yıla, sonra 3/2 infaz indirimi nedeniyle 10 yıla düşecek. Mahkeme sürecinin ortalama bir yıl sürmesi ve tutukluluk süresinin iki katı olan 2 yıllık sürenin de cezasından düşülmesiyle, 8 yıl yatıp çıkabileceğini belirtti.

KAÇMADI DİYE İYİ HAL SAYILMAZ

Boğaziçi Hukukçular Derneği Ceza Avukatı Kemal Bayrak ise, “Cezasında indirime neden olabilecek noktalar vardır. Akıl sağlığı, haksız tahrik, yaş küçüklüğü gibi nedenler vardır. Bir de kişi yurtdışına kaçmadım demekle indirime gitmesi söz konusu olamaz. Yargılama boyunca davranışları ve mahkemeye saygıları önemli. Kaçınca indirimden yararlanır kaçmazsa indirimden yararlanmaz gibi bir durum yok. Kişi kaçma ve yalan söyleme hakkında da sahiptir; çünkü sanıktır bu. 18 yıl yerine hakim takdir hakkını 24 yıl olarakta kullanabilir” dedi.

STAR

Etiketler :