Şok iddia! Türkiye'de 20 canlı bomba daha var

Şok iddia! Türkiye'de 20 canlı bomba daha var

Ankara'da bir çok vatandaşımızın hayatına mal olan kanlı saldırı sonrası bütün güvenlik birimleri alarma geçti. Türkiye'de 20 canlı bombanın olduğu ve kanlı eylemler yapılacağı konuşuluyor.

Ankara'da 'Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi' başlıklı miting için toplandığı Tren Gar'ında meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Başkentte KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştireceği 'Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi' başlıklı miting için toplandığı Tren Gar'ında meydana gelen bombalı saldırının ayrıntıları netleşmeye başladı.

FÜNYE KULLANILDI

Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre; Türkiye'yi yasa boğan saldırıyı 2 canlı bombanın yaptığı kesinleşti. 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda canlı bombaların IŞİD üyesi oldukları ihtimali üzerinde duruluyor. Canlı bombaların kimliklerini tespit işlemleri ise sürüyor. Saldırıda kullanılan demir bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcılarının hücum yeleğine yerleştirildiği belirtiliyor.

Patlayıcıların uzaktan kumanda yerine elbombası fünyesi ile tetiklendiği ihtimali de ağırlık kazandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eyleminin faillerini bir an evvel ortaya çıkarmak ve kimlik belirleme işlemlerini hızla tamamlamak için 30 savcı görevlendirdi. Savcılar gruplar halinde vardiyalı olarak çalışıyor.

İKİSİ DE ERKEK

Saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin kimliklerini belirleme çalışmaları ise sürüyor. Adli Tıp'ta teröristlerin cesetleri farklı bir bölümde inceleniyor. 2 bombacının da sol kolunda aşı izi olduğu tespit edildi. Bu da iki teröristin Türk olduğu ihtimalini güçlendirdi. Teröristlerin yaşı ise tespitlere göre 30-35 arasında. Bu arada, teöristlerden birinin kadın olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Kadın cenazelerinden birisinin üzerindeki barut yoğunluğundan dolayı böyle bir iddiada bulunulduğu belirtildi.



ÇATIYA KADAR SIÇRAMIŞ

Kanlı saldırının gerçekleştiği olay yerinde 65 kişi yaşamını yitirmişti. Savcılığın, 2 teröristin 3 saniye arayla kendisini patlattığı alanı 'A' ve 'B' şeklinde ikiye böldüğü öğrenildi. Buna göre, ilk patlamanın yaşandığı 'A' alanından 37, ikinci patlamanın gerçekleştiği 'B' alanından ise 28 ceset kaldırıldı.

Can pazarının yaşandığı meydanda, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları, patlamanın yaşandığı gün gece geç saatlere kadar sürdü. Bilye ve metal parçalarıyla güçlendirilen bombanın etkisiyle insanların vücudundan kopan parçaların garın çatısına kadar fırladığı öğrenildi. Güvenlik güçleri çatıya çıkarak parçaları topladı.

20 BOMBACI DAHA VAR

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet birimleri, geçtiğimiz yıl ekim ayında Gaziantep'te bir adrese operasyon düzenlemiş, 33 intihar yeleği ele geçirmişti. Bu intihar yelekleriyle bağlantılı olan kişilerin peşine düşen güvenlik güçleri, 12 bombacıyı yakalamıştı.

33'ÜNDEN 13'Ü YAKALANDI

Yakalanamayan isimlerden 1'i Suruç'taki saldırıyı düzenlemişti. 33 intihar yeleğini kullanmaları için hazırda tutulan 33 isimden 13'ü böylece etkisiz hale gelmiş oldu. Geriye 20 canlı bomba kaldı. Saldırılar için özel olarak imal edilmiş bomba yüklü yeleklerin, önceki günkü terör eyleminde kullanılan teçhizatla benzerlikler taşıması nedeniyle güvenlik güçleri henüz yakalanamayan teröristleri yakalama çalışmalarına hız verdi.

20 KİŞİ ŞUAN TÜRKİYE'DE DEĞİL

Sözkonusu 20 kişinin şu an için Türkiye'de bulunmadıkları belirlendi. Ankara'daki 2 bombacının, daha önce yakalanan 12 isimle irtibatı olup olmadığını belirlemek için polis DNA karşılaştırması da yapacak. Bu arada MİT'te son saldırının detaylı araştırılması için 7 kişilik bir ekip kurulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.