'Sol blok' MHP'yi bitirme oyunu mu?

'Sol blok' MHP'yi bitirme oyunu mu?

Demirtaş'ın önerisi Ankara kulislerini hareketlendirdi. CHP şimdilik kabul etmese de Bahçeli iki tarafada savaş açtı!

Sol'da ittifak önerileri Ankara'yı karıştırdı. Demirtaş'ın önerisi, CHP'de 'çatlak yarattı' iddialarına neden olurken, CHP'li Anadol dün akşam saatlerinde ittifak iddialarını kesin bir dille yalanladı. Demirtaş'ın teklifine en sert çıkış ise MHP lideri Bahçeli'den geldi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş CHP, ÖDP ve EMEP'le oluşturulacak sol blokla seçime girme önerisinde bulunmuştu.

Demirtaş gibi, Sosyalist Enternasyonel Toplantıları için Paris'te bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, "tek başımıza iktidara gelelim..." sözleriyle öneriyi rededetmişti.

CHP'den, Kemal Anadol aracılığıyla bir kez daha 'tek başımıza iktidar' açıklaması gelirken, konuya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil oldu.

BAHÇELİ'DEN CHP'YE SERT SÖZLER

Bahçeli, MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, Türkiye'yi kötü yönetimden kurtarmak gerektiğini belirttiği konuşmasında, kurtuluşun yolunun MHP olduğunu söyledi. Bahçeli, sol blok konusunda, şunları söyledi:

 "Birbirlerini tamamlayan siyasi partilerle, iki partili bir parlamenter sistem içerisinde, birilerinin sıraladığı çözüm önerilerini Türk milleti dına bunlara çözdürerek Türkiye'nin parçalanmasına, bölünmesine çanak olabilecek tarihi hatalar işlendiriliyor.

"SHP'NİN YAPTIĞINI..."

Bunun için de iki partili bir parlamenter rejimde bir tarafta AKP, bir tarafta CHP... Şimdi CHP kendisi Meclis'te olacağını zannediyor, ama iki partili bir projenin dışında kalabilecek bir başka partiyi koltuğunun altına alarak, geçmiş dönemde SHP'nin yaptığını şimdi kendileri yapmaya çalışıyor.

Bu oyunları görmek lazım. Bu oyunlara 'dur' demek lazım. Öyleyse 'Kim dur diyecek?' sorusunu iyi bilmek lazım. Bu MHP'dir"

ANADOL: İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL

Konuyla ilgili, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, Dikili İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde konuştu.

Genel seçimde gösterecekleri milletvekili adaylarının, Türkiye'nin birçok ilinde ön seçimle belirleneceğini söyleyen Anadol, ''BDP ile CHP seçim ittifakı yapacak mı?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Adnan Menderes, 1957'de seçim ittifaklarını yasaklayan bir kanun çıkarttı. Bu yasa o günden bu yana devam ediyor. BDP ile CHP'nin seçim ittifakına girmesi söz konusu değil. CHP, seçime yalnız girecektir. Yasal engeller var,

Türkiye'de şu anda partilerin seçim ittifakı yapması yasak. Bazı partilerin adayları, bazı partilerin listesinden aday gösterilebiliyor. Partiler meclise girdikten sonra herkes yine kendi partisine dönüş yapıyor. Böyle bir olayın, CHP'nin Parti Meclisi ile karara bağlanması lazımdır. Biz iktidara talibiz, bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok.''


 

Etiketler :