Solo Türk’ün gösterisi Yunanlı pilotu ağlatmış

Solo Türk’ün gösterisi Yunanlı pilotu ağlatmış

Türk Hava Kuvvetleri gösteri takımı Solo Türk, lösemiyi atlatan gençlerle bir araya geldi.

F-16 savaş uçağını kullanarak yaptıkları tek kişilik hava akrobasisi ile ana hava akrobasisi gösteri takımı, Türk Yıldızları gibi Türk pilotlarının manevra kabiliyeti ve eğitim seviyesini sunan Solo Türk ekibi, lösemili gençler ve gönüllülerle sohbet etti. Solo Türk uçuş ekibinde Gösteri Pilotu Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, ilk gösterilerini yaptıkları 2011 yılında Yunanlı gösteri pilotu ile aralarında geçen olayı anlattı. Yunanlı gösteri pilotunun Solo Türk’ün Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında ortaya çıktığını ve 15 Nisan 2011 tarihindeki ilk gösterisi televizyondan izlediğini kendisine anlattığını belirten Ahbab, “Solo Türk’ün özel kıyafetli ekibini ve F16 uçağını gördüğünü anlattı. Bana bütün gece ağladığını söyledi. Eşi neden ağladığını sorduğunda çok iyi yapmışlar diyerek ağlamaya devam etmiş.” diye konuştu.

    Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Solo Türk ekibi, Lösemili Çocuklar ve Eğitim Vakfı’nda lösemili çocuklarla buluşarak ve söyleşi yaptı. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Akıllı Çocuk Dünyası ve Sağlıklı Beslenme Sofrası binasında gerçekleştirilen söyleşide Solo Türk uçuş ekibinde Gösteri Pilotu Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, 2'nci Gösteri Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt, Destek ekibinde Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı ve Kıdemli Başçavuş Ali Hekim lösemili gençlerle bir araya geldi. Söyleşi öncesi Solo Türk’ün tanıtım videosunun gösterimi yapıldı.

    Solo Türk’ün çıkış amaçlarından birinin modern ve yüksek performanslı F16 uçağının ve eğitim seviyesinin gösterimi olduğunu belirten Gösteri Pilotu Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, “Ekibimiz 13 kişiden oluşuyor. Pilotun gösteriyi yapabilmesi için arkasından mutfak diye tabir ettiğimiz bir ekip var. 2 pilot, 2 destek personeli, 9 uçak bakım personelimiz bulunuyor. Uçak bilinen F16 uçağı. En uçak bir değişiklik yok.” şeklinde konuştu.

    Solo Türk’ün Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında ortaya çıktığını ve ilk gösterisi 15 Nisan 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, devlet protokolü ve ataşelerin katılımıyla gerçekleştirdiğini belirten Ahbab, “Yunanlı bir gösteri pilotu vardı. Bu yıl bıraktı. Yunanlılarda 2011 yılında F16 uçağı ile solo gösterisi çıkardılar. Onlarında çalışması ışık hızı ile başladı ve ABD’de eğitim aldılar. Geçen yıl bir yurt dışı gösteride Yunanlı pilotla sohbet ederken bize bir anısını anlattı. Bize bir şey itiraf edeceğini söyledi. Çok duygusal bir insan. Biz sizin F 16 ile gösteri yapacağınızı duyduk. Bizde yapmamız lazım dedik. Hemen çalışmalara başlamış ve ABD’ye gidip eğitim aldığını anlattı. Bizim çalışmalarımızdan da haberi olmuş. Çalışmalarını yaptıktan sonra 2011 yılı Şubat ayında tanıtım yaptılar. Yaklaşık 1000 kişilik bir izleyici. Ardından bizim 15 Nisan 2011 tarihindeki gösterimi duyduğunu söyledi. Bu gösteriyi Türkçe bilen bir arkadaşı ile izlemiş. Devlet protokolü, askeri protokol ve büyükelçileri izlemiş. Solo Türk’ün özel kıyafetli ekibini ve F16 uçağını gördüğünü anlattı. Bana bütün gece ağladığını söyledi. Bunu insanlara anlatabilir miyim dedim, anlat dedi bunda yanlış bir şey yok ben anlatıyorum dedi. Bütün gece ağladığını söyledi. Eşi neden ağladığını sorduğunda çok iyi yapmışlar diyerek ağlamaya devam etmiş.” ifadelerini kullandı.

    Polonya’da Solo Türk’ün gösterisinin ardından Yunanlı ekibin tebrik için geldiğini belirten Ahbab, “Bizi tebrik ederken şu cümleyi kurdu hayatımda seyrettiğim en iyi F16 gösterisi olduğunu söyledi.” dedi.




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.