Soma'da ihmal de istismar da var

Soma'da ihmal de istismar da var

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Soma'da ihmal de istismar da var" dedi.

Soma sonrası siyasi liderlerin duruşunu önemsediklerini ve sağduyulu davranmalarından dolayı memnun olduklarını vurgulayan Gündoğdu, "Bu acı siyaset üstüdür. Soma hepimizi yaraladı. Acı hepimizin ortak acısı" diye konuştu.

 

Acı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "Soma'da ihmal de istismarda var. İhmalleri nasıl kabul edemezsek, Soma acımız üzerinden art niyetli kesimlerin istismar arayışlarını kabul edemeyiz" dedi.

 

"Sendika olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağız" diyen Gündoğdu, yaşam odalarının Türkiye'deki iş güvenliği mevzuatında olması gerektiğini de vurguladı. Gündoğdu devam eden soruşturma hakkında da, "Soma soruşturması insan onurunu, yaşamını dikkate alarak sürdürülmelidir. Soruşturma her yönüyle incelenmelidir" şeklinde konuştu.

 

Yılmaz Özdil'in Soma faciası sonrası yaptığı açıklamalara ise tepki gösteren Gündoğdu, "Yapılan değerlendirme tedaviye muhtaç bir bakış. Anlamakta zorlanıyorum" dedi.

 

Acıları paylaşma, yaraları sarmak için Memur-Sen'in yardım kampanyası başlattığını ifade eden Gündoğdu, eş zamanlı olarak sendika olarak sel felaketinin yaşandığı Bosna ve Orta Afrika Cumhuriyeti için de harekete geçtiklerini belirtti. Gündoğdu, "Soma, Bosna ve Orta Afrika Cumhuriyeti için yardım kampanyası başlatıyoruz. Soma'daki mağdurlarımıza gözlerimizi kapatamayız. Bosna’ya sırtımızı dönemeyiz. Orta Afrika Cumhuriyeti'nden bize ne diyemeyiz" şeklinde konuştu.



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.