Bakan Yıldız: Soma'da 151 işçimizi kaybettik

Bakan Yıldız: Soma'da 151 işçimizi kaybettik

Soma'daki maden faciası hakkında son durum bilgisi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, 151 işçimizi kaybettiğimizi duyurdu.

Taner Yıldız, Soma'da 151 işçimizin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Yıldız, ayrıca 76 yaralının bulunduğunu ve bunlardan 1'ninin durumunun ağır olduğunu vurguladı.

Bakan Yıldız şunları söyledi:

400'E YAKIN KURTARMA EKİBİ ÇALIŞIYOR

Sabaha kadar çalışmaları mutlaka bitirmemiz lazım. Tahlisiye ekipleriyle beraber Kütahya, İzmir, Balıkesir'den, Soma'daki diğer özel ve kamu şirketlerinden 400'e yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Kızılay, AFAD, UMKE, Sağlık Bakanlığı ve diğer ekipleri de buna eklemek gerekiyor. Kurtarma ekipleriyle alakalı herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır.

TEK HEDEFİMİZ İŞÇİLERE SAĞ SAĞLİM ULAŞMAK

Bu saatten sonra da herhangi bir metan gazı patlaması yok, herhangi bir işçi kardeşimizi tahrip edebilecek bir darbe yok, grizuyla alakalı bir facia sözkonusu değil. Ama Karbondioksit ve karbonmonoksit zehirlenmesiyle karşı karşıyayız. Şu an içinde bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. Ama tüm ekip arkadaşlarımızla beraber buradayız. Her birimizin sükunutle bu çalışmaları yürütmesi gerekiyor. Amacımız oradaki işçi kardeşlerimizin canlı olarak çıkarılmasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.