AK Parti'li yazarlar da Faruk Çelik'i sildi!

AK Parti'li yazarlar da Faruk Çelik'i sildi!

Soma'daki maden faciasından sonra çok tartışılan isimlerden olan Bakan Faruk Çelik'e Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen yazarlardan da sert eleştiriler geliyor...

Soma'daki maden faciasından sonra en çok eleştiri alan isimler arasında olan Çalışma Bakanı Faruk Çelik AK Parti'ye yakın yazarlardan da tepki görüyor.

AK PARTİ'Lİ YAZARLAR DA ÇELİK'İN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ!

Faciadan kendi bakanlığının değil Taner Yıldız'ın bakanlığının sorumlu olduğunu iddia eden Çelik Hürriyet yazarı Akif Beki ve Star yazarı Elif Çakır'ın eleştirilerine hedef oldu. Beki, "Daha mesai arkadaşlarının hesabını vermeden ortalığa düşüp faturayı Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın kucağına atması, Faruk Çelik’in kalibresine yakışmadı." dediği yazısında "Her izahatı, yeni izahlara muhtaç..." vurgusu yaptı.

İşte Beki'nin yazısındaki ilgili bölüm:

ÇELİK'İN KALİBRESİNE YAKIŞMADI

Soma faciasının ilk günlerinde ortalarda gözükmemesini sağlık sorunlarıyla açıkladık diyelim. Ama Faruk Çelik’in ayağa kalkar kalkmaz kapı kapı dolaşıp sorumluluğu kendi bakanlığının üstünden atmaya çalışmasını nasıl açıklayacağız?
Her izahatı, yeni izahlara muhtaç...
Yavaş yavaş açığa çıkıyor ki 301 madenciye mezar olan ocakta iş güvenliğiyle ilgili akıl almaz bir ihmaller zinciri var. Öyleyse iş müfettişlerinden senede bilmem kaç defa nasıl geçer not aldı o işletme? 
Eksiklikleri zamanında tespit etmeyerek kazaya seyirci kalanların hiç mi kusuru yok? 
Daha mesai arkadaşlarının hesabını vermeden ortalığa düşüp faturayı Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın kucağına atması, Faruk Çelik’in kalibresine yakışmadı. 
Hem tatminkâr bir açıklama bekleyen millete ayıp, hem de kabine arkadaşına karşı ciddi bir kabalık.

AKİF BEKİ YAZILARI

ELİF ÇAKIR: BİR BAKAN DİYOR Kİ...

Star gazetesinden Elif Çakır da Çelik'in topu Taner Yıldız'a atmasına tepki gösterirken çarpıcı eleştiriler yöneltti.

İşte Çakır'ın yazısıdnaki ilgili bölüm:

NE DENİR BU SÖZE?

Aleyhinde bir kampanya yürütüldüğü vehmine kapılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakıröz’e verdiği röportajda; Soma’da 301 insanın hayatını kaybettiği ‘maden ocağına’ ilişkin olarak ‘maden ocaklarının” Bakanlığı ile ilgisinin olmadığını söylemiş.

Yani hükümetin üyesi bir bakan diyor ki ‘suçlu ben değilim odur’ ama “beni kötü adam ilan ettiler”!

Ne denir bu söze?

Oysa Sayın Bakanımız facianın ilk günlerinde, arka fonda maden ocağından bir saatte sekiz cansız bedenin çıkartıldığı, o can pazarının yaşandığı dakikalarda düzenlediği basın toplantısında ‘2 yıl içerisinde 16 kez denetim’ ve yaptıklarını söylediği ‘denetimlerin’ ne kadar mükemmel olduğunu anlatıyordu bizlere.

Dahası hayatını kaybeden işçilerin dram dolu hikâyelerini henüz duymaya başladığımız o günlerde ‘301 işçinin ölümüne sebep olan maden ocağının işletme ve iş güvenliğine ilişkin uygulamalarının mevzuatlara uygun olduğunu’ yine Sayın Çelik’in basın açıklamasından öğrendik.

BAKAN BU SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDE OLMALIYDI

Velhasıl Çalışma Bakanının ‘şahane mevzuat’ açıklamalarıyla “mevzuatlara uygun darbeler” literatürümüze bu kez de ölümleri ekledik.

301 ölümün olduğu yerde, küflü maskelerle arkadaşlarının cesetlerinin üzerinden geçerek canlarını kurtarabilen işçilerin ‘maden ocağına’ dair anlattıkları ortadayken Sayın Çelik eğer bir röportaj verecek idiyse bu sorumluluğun bilincinde bir röportaj olmalıydı.

ÇOK MERAK EDİYORUM SAYIN ÇELİK...

Çok merak ediyorum Sayın Çelik, 140 kişinin bulunduğu H panosundan 6 arkadaşıyla kurtulan Mehmet Ali Dinçer’in anlattıklarından haberdar mıdır? Zira M. Ali Dinçer’in anlattıkları ‘Soma Maden en iyi teknolojiyle donatıldı’, ‘bilmem kaç kişiyi günlerce saklayacak yaşam odalarına sahip’, ‘ihmal yok, denetim şahane’ açıklamalarının tam tersini ortaya koyuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.