Soma'da kene şüpheli ölüm

Soma'da kene şüpheli ölüm

Manisa'nın Soma ilçesinde, vücuduna yapışan keneyi hastanede çıkarttıran bir kişi, evinde öldü.


Alınan bilgiye göre, Soma'ya bağlı Turgutalp beldesinde İ.K. (65), bir hafta önce akrabalarını görmek ve tarlasını kontrol etmek amacıyla Dereköyü'ne gitti.

Beldeye dönüşünde vücudunda kene fark eden İ.K, Turgutalp Sağlık Ocağı'na başvurdu. Buradan Soma Devlet Hastanesi'ne sevk edilen İ.K'nin vücudundaki kene çıkartıldı.

Hastane yetkilileri, İ.K'ye 3 gün içinde rahatsızlık hissetmesi halinde tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna başvurması uyarısında bulundu.

Daha sonra İzmir'in Dikili ilçesindeki yazlığına geçen yaşlı vatandaş, 3 gün sonra hastalandı. Ailesi tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesine götürülen İ.K, Ayvalık Devlet Hastanesi'nde muayene edildi, tahlil için kan alındı, ancak taburcu edilen Karabıyık, dün evinde hayatını kaybetti.

Soma Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Aykut Özaydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, İ.K'nin başka hastalıkları da olduğunu, çeşitli ilaçlar kullandığını belirterek, ''Kan örnekleri Ankara'ya gönderildi. Oradan gelecek sonuca göre ölüm nedeni anlaşılacak. KKKA şüphesi olabilir. Ama bu kesin değil. Tahlil sonuçlarına göre belli olacak'' dedi.

İ.K'nin cenazesi, bugün Koğukdere Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Soma Belediye Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


Etiketler :