Kurşuna dizildiler!

Kurşuna dizildiler!

Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Türklerin açtığı bir hemşirelik okulunda öğrenci olan bir kız öğrenciyi katlettikleri gerekçesi ile iki Eş Şebab militanı infaz edildi.

AFP fotomuhabirinin tanık olduğu infazda, El Kaide bağlantılı Eş Şebab militanları iki kazığa bağlanıp yüzleri kapatıldıktan sonra polisler tarafından üzerlerine ateş açıldı. Adları Hasan Salman ve Şafici Abdi olarak açıklanan militanlar infaz edilirken, öldürdükleri hemşirelik öğrencisinin ailesi de izledi. Yüksek askeri mahkeme yargıcı Nafiso Ahmed, militanların öğrenciyi nisan ayında öldürdüklerini belirtti. Yetkililer, militanların cinayeti itiraf ettiğini ve genç kadını öldürmelerinin sebebini ise “Türk sivil toplum kuruluşu ile çalışması” olarak açıkladıklarını aktardı.

 
‘Türkleri hedef alacaklar’
 
Somali’de Ramazan sırasında artan saldırılar nedeniyle Türk yardım kuruluşları ülkedeki faaliyetlerini askıya aldı. Ülke basını, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nin, Eş Şebab’ın çalışanlarını ve Türk insani yardım görevlilerini hedef almasından endişelendiklerini aktardı. Somali Current gazetesine göre, Büyükelçilik Ramazan sonuna kadar çalışanlarından faaliyetlerini durdurmalarını, insani yardım programlarının askıya alınmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.