Somali’de Kırsal Kalkınmaya TİKA Desteği

Somali’de Kırsal Kalkınmaya TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Somali Güneybatı Federal Bölgesi, Tarım ve Sulama Bakanlığı iş birliğinde Baidoa şehrinde “Modern Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” gerçekleştirildi.

Baidoa şehri ülkenin en güzel balının elde edildiği bölge olmasına rağmen arıcılık faaliyetleri geleneksel yöntemlerle yapılıyor.

Gerçekleştirilen proje kapsamında TİKA uzmanınca arıcılıkla uğraşan 15 çiftçi ve 10 Ziraat Fakültesi öğrencisine 5 günlük teorik ve uygulamalı modern arıcılık eğitimi verildi. Söz konusu çalışmada tümü ülkemizde üretilen 150 arı kovanı ile kırsalda yaşayan çiftçilerin ihtiyaç duyduğu ekipmanların dağıtımı gerçekleştirildi.

Eğitim sonrası gerçekleştirilen sertifika törenine, Somali Güneybatı Federal Bölgesi Tarım ve Sulama Bakanı Mustafa Ahmed İdow, TİKA Mogadişu Koordinatörü İlhami Turus ve Bakanlık yetkilileri katıldı.

Eğitimin kapanış programında söz alan Ziraat Fakültesi öğrencilerinden Isak Mohamed “Eğitimde çok şey öğrendim, bundan sonraki hayatımda arıcılık yapmaya karar verdim” dedi.

Arıcılıkla uğraşan Abdurisak Yakup ise “İlkel kovanlarla arıcılık yapıyordum. Ama şimdi modern arıcılık eğitimi ve tüm dünyanın kullandığı modern ekipmanları aldım. TİKA’ya çok minnettarım” dedi.

3-620-300.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.