Son deprem Türkiye'de! 6.6'lık deprem tsunami yaptı

Son deprem Türkiye'de! 6.6'lık deprem tsunami yaptı

TÜRKİYE depremle geceyi ayakta geçirdi. Muğla merkezli deprem, Gümbette tsunami yaptı. İlk başta 6.3 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremin 6.6 büyüklüğünde olduğu tespit edildi

Ege bölgesindeki birçok şehirde hissedilen deprem saat 01:31'de Muğla yakınlarında meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü  ilk anda 6,3 olarak açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi saat 11.00'da düzenlediği basın toplantısında depremin gerçekte 6.6 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssünü Gökova Körfezi olarak ilan edilirken hissedilen şiddeti de 7 oldu. 

Depremde Kos Adası'nda 2 kişi hayatını kaybederken 100'ün üzerinde yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı. Deprem Gümbet'te de küçük çapta bir tsunami yarattı. İşte 6.6'lık depremden sonra gelen son haberler;

Muğla Belediyesi, deprem nedeniyle bazı yollarda dev yarıkların oluştuğunu açıklarken, bir binanın da yıkıldığı belirtildi. Bu arada ilçede bazı bölgelere elektrikler verilemiyor.

Muğla Belediye Başkanı Osman Görün depremin bütün Muğla'da hissedildiğini söyleyerek, can kaybı yaşanmadığını dile getirdi. Görün sözlerini şöyle sürdürdü: "Elektirik hatlarında aksamalar oldu. Büyük bir kesinti söz konusu değil. Telefon sistemlerinde de bazı yerlerde aksamalar var. Büyük deprem en üst noktada oluştu. Daha düşük artçılar devam ediyor."

 

Sarsıntı İzmir merkez ve Fethiye'ye kadar geniş kıyı şeridinden de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar kendilerini açık alanlara attı.

SU BASKINLARI MEYDANA GELDİ
Deprem sonrası Bodrum'da su baskınlarının meydana geldiği açıklandı. Deprem uzmanları, fay hattında yukarıdan aşağıya doğru bir kırılma meydana geldiğinde bu tür su baskınlarının oluşabileceğini belirtiyor.

ARTÇI DEPREMLER SALLIYOR : Gökova Körfezi açıklarında saat 01.31'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından aynı bölgede sabaha kadar 100'den fazla artçı oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, aynı bölgede saat 01.37'de 4.0, 01.48'de 4.4., 01.52'de 4.6, 01.54'te 4.5, 02.00'da 4.2, 02.23'te 4.5, 03.16'da 4.1, 03.53'te 4.2, 03.57'de 4.3, 04.25'te 4.1, 04.35'te 4.3, 04.38'de 4.4., 04.40'de 4.2, 05.12'de 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

MUĞLA VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK
CNN Türk canlı yayınında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek: "Tüm ilçelerimize ulaştık. Herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır"açıklamasında bulundu.

DEPREM UZMANLARINDAN KRİTİK UYARI

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz  katıldığı NTV canlı yayıyında artçıların sürdüğünü belirterek vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu. 

 

BODRUM DEVLET HASTANESİ’NİN ACİL SERVİSİ BOŞALTILDI
İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

Bodrum’da birçok binanın yanısıra Devlet Hastanesi’nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı. Bodrum’da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet’te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü.

DEPREM ÇOK ŞİDDETLİ OLDU
Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bodrum oldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz" dedi.

Gökova Merkezli deprem mini bir tsunami bile yaptı. Araçlar savruldu tekneler karaya vurdu. Depremden sonra vatandaş şoktaydı. 

 

EN ŞİDDETLİ DEPREM' : Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise yaptığı açıkamada şunları söyledi: "Datça'da ilk defa bu kadar şiddetli bir depremle karşı karşıya kaldık. Bütün halk sokakta. Edindiğimiz bilgiye göre; yIkılan bir yerimiz yok. Datça'nın bütün sokakları dolaştım. Herhangi bir şey yok. Köylerden net bir bilgi ise henüz gelmedi. Ama oralarda yüksek katlı binalar yok. Umarım oralardan da kötü haber gelmeyecek."

50 TRAFO HASAR GÖRDÜ : Gökova Körfezi merkezli 6.6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen yer olan Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan 200 kadar elelektrik trafosundan yaklaşık 50'si hasar gördü. Trafoların hasar görmesi nedeniyle ilçedeki birçok yerde elektrik kesintisi meydana geldi.

CAMİ MİNARESİ HASAR GÖRDÜ : Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nin minaresi sarsıntı  nedeniyle zarar gördü. Minarenin bazı bölümleri düştü. Polis ve zabıta ekipleri,  minareden düşen parçalardan vatandaşların zarar görmemesi için bölgeyi güvenlik  şeridiyle kapatarak cami çevresine girilmesini önledi.

ELEKTRİK HATLARI KOPTU : Bölgede bazı elektrik hatları da koptu. Yaşadığı korku ve panik  nedeniyle yüksekten atlama sonucu yaralanan bazı kişiler Bodrum Devlet Hastanesi  ile özel hastanelere kaldırıldı. Bazı hastanelerde acil servislerde yatan  hastaların hastane dışına çıkartılarak tedavisine devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.