Simav'da 4,8 ve 4,7'lik iki deprem

Simav'da 4,8 ve 4,7'lik iki deprem

Kütahya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden yaklaşık 45 dakika sonra 4,7 büyüklüğünde yeni bir deprem daha oldu. Deprem sonrasında okullar da tatil edildi.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.10'da, merkez üssü Simav ilçe merkezine 28 kilometre uzaklığındaki İnlice köyünde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem, Kütahya il merkezi, Hisarcık, Emet, Tavşanlı, Gediz, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde de hissedildi.

Simav'da okulların tahliye edilmeye başlandığı, can ve mal kaybının olup olmadığını belirlemek için Kaymakamlık koordinesinde çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise internet sitesinde, Simav'da saat 13.10'da 4,7, 13.11'de ise 4,6 büyüklüğünde depremler kaydedildiğini duyurdu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçede art arda meydana gelen 4,8 ve 4,7 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle yıkılan veya hasar gören bina olmadığını belirterek, ''Okullarda eğitim öğretime bugün ara verilmesini kararlaştırdık'' dedi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremlerin, orta şiddette sayılan olağanüstü depremler olduğunu belirterek, ''Hemen tespitleri yaptırdık. Yıkılan, hasar gören binamız yok. Hastanede yoğunlaşma yok. Sadece ufak tefek şeker ve tansiyon yükselmesinden dolayı birkaç kişi müracaat etti. Okullarımızda bir sorun yok. Simav'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verilmesini kararlaştırdık'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.