Son dönemin en ağır köşe yazısı

Son dönemin en ağır köşe yazısı

Başlarım demokratlığına.. Paşa Paşa, sen o zaman ne halt ediyordun bütün bunlar olup bitiyordu

Son günlerin bir numaralı gündem başlığı haline gelen Balyoz Darbe Planı iddiaları sonrası Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı sert bir yazı kaleme aldı. Altaylı'nın hedefindeki isim ise dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök.. 'Başlarım senin demokratlığına' deyip 'Paşa Paşa, sen o zaman ne halt ediyordun bütün bunlar olup bitiyordu' şeklinde sözlerine devam eden Altaylı, Özkök'ü yerden yere vurdu.

İşte Altaylı'nın o yazısı:

Zırt pırt ortaya darbe planları çıkıyor. Herkesin hedefi Genelkurmay oluyor. Hepimiz el birliğiyle mevcut Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan hesap soruyoruz. Ne var ki ortaya çıkan planların hepsi 2003-2004 yıllarına ait. Yani mevcut Genelkurmay Başkanı’nın daha yeni Orgeneralliğe terfi ettiği günlere.

SEN NE BİÇİM GENELKURMAY BAŞKANI'YMIŞSIN
Balyoz’da da, Sarıkız’da da, Ayışığı’nda da, Eldiven’de de hep aynı kişi Genelkurmay Başkanı. Orgeneral Sayın Hilmi Özkök. Bir tek ferdi vahit de çıkıp Özkök’ten hesap sormuyor. ‘Yahu kardeşim, sen ne biçim Genelkurmay Başkanı’ymışsın. Altındaki herkes darbe planlamış. 1. Ordu’da katliam planları yapılmış. Bu planların hepsi sana da ulaşmış. Niye o günlerde gereğini yapmadın’ diye soran yok.
Varsa yoksa ‘Hilmi Paşa çok demokrat adamdı’ lafları.

BAŞLARIM DEMOKRATLIĞINA
Başlarım demokratlığına. Bu gün kızdığımız öfkelendiğimiz, ‘Yuh bu kadarı da olur mu’ dediğimiz, TSK’yı suçladığımız ne kadar plan varsa ve eğersiz yayınlayıp durduğunuz tüm bu planlara inanıyorsanız, bunların hepsi Başbuğ zamanında değil, Özkök zamanında yapılmış.

SEN NE HALT EDİYORDUN
Gerçekten merak ediyorum, niye hiç kimse Özkök’ün adını anmıyor? ‘Paşa Paşa, sen ne o zaman ne halt ediyordun bütün bunlar olup bitiyordu’ demiyor?

Yedi sene öncesinin hesabını bugünün komutanına sormayı biliyorsunuz da, 7 senenin öncesinin hesabını o günün komutanına sormayı neden düşünmüyorsunuz?

TORPİLİ NERDEN
Kim bu Hilmi Özkök? Neredendir torpili de kimse ona bir şey soramaz.

Ve savcılar dahi ayağına gider.

Döneminde darbe planları yapılan bir demokrattır anladık da, aslen necidir?

Etiketler :