Son iddiası da boş çıktı

Son iddiası da boş çıktı

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun ortaya attığı son iddiada boş çıktı. Son olarak da Belsin Petrol ile ilgili birtakım sözler söyleyen Kulkuloğlu'nun yalanı anında çürütüldü.

Belsin Petrol'e ait akaryakıt ve LPG istasyonu ile yanındaki marketin kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde çalıştığını iddia eden Şevki Kulkuloğlu'nun yalanını söz konusu LPG istasyonu ve marketin önünde çürüten Mehmet Savruk, şöyle konuştu: "CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu, her zamanki gibi yine kendisine ait bir yöntemle gerçekleri saklama, olayı saptırma yoluna gitmiştir. Fotoğrafın bütününü değil istediği bölümü basına yansıtma bu arkadaşın maalesef vazgeçemediği bir yöntem olmuştur. Belsin Petrol hakkında gerçekler ortadadır. Söz konusu şirket 1999 yılında bahsi geçen ticaret alanı arsasını ihale yoluyla satın aldı ve ardından imar planına göre binalarını yaptı. Ancak sonradan mevzuata aykırı durum oluşması üzerine Büyükşehir Belediyesi, LPG istasyonu ile marketin aynı alanda olamayacağı hükmünden yola çıkarak burayı mühürledi. Bunun sonucunda LPG istasyonu tam 3 yıl kapalı kaldı. İlgili firmanın açtığı davanın lehine sonuçlanmasının ardından mahkeme kararı ile burası yeniden açıldı. Yani mütferinin iddia ettiği gibi, yanlış ilişkilerle ruhsatlandırma ve izin verme sözkonusu değildir. Büyükşehir Belediyesi, burada mahkeme kararına uyarak ruhsatlandırma yapmıştır."



"KULKULOĞLU AY'A MERDİVEN DAYADI"

Kulkuloğlu'nun baltayı yine taşa vurduğunu söyleyen Savruk, market binasının iddia edildiği gibi 9 katlı olmadığını bir bodrum + 2 kattan oluştuğunu söyledi. Kulkuloğlu'nun bu iddia ile komik duruma düştüğünü belirten Savruk, "Kulkuloğlu, olmayan katlara bir de düğün salonu ve restaurant ilave ederek hayal gücünün sınırlarını zorlamaktan geri kalmamıştır. Üstüne üstlük yaptığı basın toplantısında binanın gerçek görünümünü değil gece çekilmiş ve yanıltmaya açık fotoğrafını göstererek işin şov kısmını da tamamlamıştır" dedi.

Şehre hizmet etme ve yeni projeler geliştirerek yatırımlar yapma gayretinde iken ipe sapa gelmez bu tür iddialara vakit ayırmak istemediklerini belirten Savruk, Kulkuloğlu'nun kamuoyunu yanıltmaya yönelik son iddialarına ilişkin bilgi ve belgeleri belediyenin www.kayseri.bel.tr adresinde yayınladıklarını söyledi.



Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Seyit Ahmet Okur da, TSE'nin kendilerine verdiği belgeler doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, "TSE'nin vermiş olduğu belgede mesafelerle ilgili herhangi bir sorun olmadığı için ruhsatlandırma yaptık" dedi.

Akaryakıt ve LPG istasyonu sahibi Nusret Çavdar ise, iddiaların asılsız olduğunun altını çizerek, "60 yıldır alnımızın akıyla baba mesleğimizi yapıyoruz. Bu süre içinde hiçbir gayrimeşru işimiz olmamıştır. Bizim inancımıza göre rüşvet alan da veren de melundur. Bize atılan bu iftiradan dolayı mahkemeye başvurarak haklarımızı koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamalarının ardından Mehmet Savruk, basın mensuplarıyla birlikte 9 katlı olduğu iddia edilen marketi gezdi.

 

Etiketler :