Son seçim anketi açıklandı! Bugün seçim olsa...

Son seçim anketi açıklandı! Bugün seçim olsa...

Ankara merkezli Optimar Araştırma, 24 ilde gerçekleştirdiği 'bugün seçim olsa' anketinde AK Parti'nin yüzde 51,4 oy oranına ulaşacağını açıkladı.

Ankara merkezli Optimar Araştırma şirketi, Temmuz ayının son haftasında 24 ilde bin 532 kişiyle, 'siyasi gündem' anketi gerçekleştirdi. Optimar Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Temmuz ayında gerçekleştirdikleri anket kapsamında 'Bugün genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz' sorusuna verilen cevapların; AK Parti yüzde 51,4, CHP yüzde 25,0, MHP yüzde 13,4, HDP yüzde 8,0 ve diğer partilerin yüzde 2,2 oranlarına sahip olduğunu duyurdu.

YENİ BİR PARTİYE İHTİYAÇ VAR MI? SORUSUNA YÜZDE 64,5 'HAYIR' DEDİ

2004, 2007, 2009, 2014, 2015 ve son olarak 16 Nisan referandumunda yaptığı başarılı tahminlerle göze çarpan Optimar Araştırma ve Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, "Türkiye’de yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var mı?” sorusuna toplumun yüzde 64.5'inin hayır cevabı verdi. Olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 27.8'de kaldı. Bu oranı büyük çoğunluğunu da muhalefet cephesi oluşturuyor. Bütün bu rakamlar bir tek şeyi gösteriyor. Türkiye'de hala muhalefetle toplumun ezici çoğunluğu arasında sağlıklı ve sahici bir ilişki yok. Muhalefet alternatif olmak istiyorsa, küçük hesaplara veya başka merkezlerin beklentilerine değil toplumun beklentilerine kulak vermeli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.