Son sözleri CHP’de isyan fitilini ateşledi! Vekiller ayaklandı

Son sözleri CHP’de isyan fitilini ateşledi! Vekiller ayaklandı

FETÖ üyeliğinden tutuklanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan gibi isimleri Adana mitinginde anons ederek, meydandakilerden ‘Burada” demelerini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’li milletvekillerinden de sert tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adana mitinginde terör örgütü FETÖ üyeliğinden tutuklanan Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan gibi isimleri ‘gazeteci’ olarak sayması,  Kendi milletvekillerinin ve tabanının da tepkisine yol açtı.

CHP’li milletvekilleri, ‘Bir gün HDP, bir gün FETÖ ile anılıyoruz. Parti rayından çıktı’ diye isyan etti. Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Adana´daki ´Türkiye´yi Böldürmeyeceğiz´ mitinginde, FETÖ üyeliğinden tutuklanan Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Şahin Alpay ve Ali Bulaç´ın da aralarında bulunduğu isimleri sayarak, “Onlar şu anda hapiste ama onlar aynı zamanda, cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkan bu meydanda, Mustafa Kemal´in meydanında” dedi. Ardından da saydığı her isim için topluluktan ‘Burada’ diye bağırmalarını istedi.

MAĞDURLAR KIZGIN

Kılıçdaroğlu’na ilk tepki, FETÖ kumpasıyla tutuklanan gazeteci CHP’li milletvekillerinden ve avukatlarından geldi.

Ilıcak gibi isimlerin, aralarında Dink cinayetinin de yer aldığı birçok olayda FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının savunuculuğunu hatta ‘karartmasını yaptığını’ belirten bu isimler, Kılıçdaroğlu’na ağır eleştirilerde bulundu.

Kumpas davalarında mağdurların savunmasını üstlenen Avukat Celal Ülgen, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “Mitingde gazeteciler sayılmış ve yoklama yapılmış. ‘Nazlı Ilıcak’ denince halkın ‘burada’ demesi istenmiş. O oradaysa, ben orada yokum” diyerek tepki gösterdi. Ülgen’in bu tweetini retweet yapan CHP milletvekili ve FETÖ’nün Ergenekon kumpası mağdurlarından eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi, “Ali Tatar, Murat Özenalp, Cem Çakmak’ların sesleri, bakışları olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasi cephesinde Altan ve Ilıcak yoktur” diye paylaşım yaptı. CHP’li Dursun Çiçek de Ilıcak ve Mehmet Altan’ın kumpas davalarında yaptığı yargısız infazlar bu milletin asla unutmayacağını söyledi.

BİR HDP, BİR PDY

En sert tepkilerden birini veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Yeter artık. Sabır sabır,  bir yere kadar. Ben Atatürk’ün kurduğu gibi bir CHP istiyorum, oraya buraya savrulan değil” dedi. Özcan sosyal medya hesabında ayrıca Ergenekon-Balyoz süreçlerin savunucusu FETÖ’cülerin isimlerinin anılması kabul edilemez” paylaşımını da yaptı. Özcan, “Cumhuriyet düşmanlarının bizim mitingimizde anılıp, alkışlatılmaya çalışılması benim yüreğimi sızlattı. Oradan oraya savruluyoruz, bir gün HDP ile bir gün FETÖ ile anılır hale geliyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Adana’daki mitingde FETÖ’den tutuklu gazetecilerin isimlerini telaffuz etmesi parti içinde de infiale yol açtı.

Kılıçdaroğlu, TBMM’de bütçe görüşmelerinde de FETÖ’cülerin mağdur edildiğini savundu: İnsanları işsiz bırakmak hangi vicdana sığar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.