MHP CHP'yi yakaladı

MHP CHP'yi yakaladı

SONAR'ın seçim anketinden sürpriz sonuçlar çıktı.

Seçimler öncesi yapmış olduğu isabetli tahminlerle adından söz ettiren SONAR, son seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

CHP'NİN HAYAL KIRIKLIĞI

Son dönemlerde siyasi arenada yaşanan sıcak gelişmelerin ardından açıklanan ankette, Kılıçdaroğlu önderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir düşüş yaşarken, AK Parti'nin oylarını artırdığı gözlendi. MHP'nin oy oranındaki hızlı yükselişi de dikkatlerden kaçmadı.

AK PARTİ YÜKSELİŞTE

Tesadüfi yöntemle seçilmiş 3,000 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen ankette, 12 Haziran serçimlerinde yüzde 49.83'lük oy oranı ile tek başına iktidar olan AK Parti'nin oy oranını yüzde 50.42'ye çıkardığı görülüyor.

CHP YÜZDE 20'NİN ALTINDA

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesinin ardından medyanın gazını da arkasına alan CHP 12 Haziran seçimlerinde Türk halkının yüzde 25.98'inin oyunu almayı başarmıştı. Ancak kısa sürede eski havasından uzaklaşan CHP, son ankette almış olduğu yüzde 19.01 oy oranıyla hayal kırıklığı yarattı.

MHP, CHP'Yİ YAKALAMAK ÜZERE

SONAR'ın yapmış olduğu ankette en büyük sürprizi MHP yaptı. 12 Haziran öncesinde barajı geçip geçemeyeceği tartışılan MHP, almış olduğu yüzde 13.01 oy ile barajı geçmeyi başarmıştı. MHP son seçim anketinde yüzde 17.20'lik kesimin desteğini alarak CHP'ye bir adım daha yaklaştı.

BERHAN ŞİMŞEK SÜRPRİZİ

CHP'ye yakınlığı ile de bilinen SONAR, anketinde Kılıçdaroğlu'nun yerine 'CHP'ye genel başkan olarak kimi görmek istersiniz' sorusunu da yöneltti. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 16.1'i Berhan Şimşek ismini ön plana çıkarırken, yüzde 14.2'lik kesim de Muharrem İnce'den yana görüş bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.