Soner Yalçın, Birand'ı TEHDİT ETMİŞ

Soner Yalçın, Birand'ı TEHDİT ETMİŞ

Ergenekon bağlantılı Oda TV soruşturmasında tutuklanan Soner Yalçın’ın gazeteci Mehmet Ali Birand’ı üstü kapalı tehdit ettiği ortaya çıktı.

Birand’ın CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde, kendisinin yaptığı “Oradaydım” belgeselinin harcırahını azaltması üzerine bir mektup yazan Yalçın, “CNNTÜRK ve Bir Yapım ile ilgili bize inanılmaz bilgiler-haberler geliyor. Bunların hepsini elimin tersiyle reddediyorum. Sizi etkileyen o kişilerin güçleri var sanabilirsiniz. Sizi sevmeye devam etmek istiyorum” dediği anlaşıldı.

Oda TV soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Soner Yalçın’ın gazeteci Mehmet Ali Birand’ı tehdit ettiği ortaya çıktı. Soruşturma sırasında el konularak incelenen “ST9120821AS_5PL35PNK” isimli hard diskten Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın tarafından Mehmet Ali Birand’a hitaben yazılmış bir mektup tespit edildi.

“Sevgili Mehmet Ali Ağabey” ifadesiyle başlayan mektupta, Birand’ın CNN TÜRK televizyonunun başına gelmesine neden olan ilk istihbaratı kendisinin verdiğini söyleyen Yalçın, “Sizin kontrolünüzdeki kanalın iyi-kaliteli olacağını özel toplantılarda dile getirdim, destekledim. Sonra… Kanalın başına geldiniz. Kendi ekibinizi kurdunuz. Size Oray Eğin ile ilgili bir proğram önerdim. Reddettiniz. Sonra Oray Eğin’e teklif götürdünüz. İcra Kurulu’ndaki Taha Akyol’un karşı çıkmasıyla bu iş olmadı. Ardından benim ekrana çıkmamı istediniz. Sonra vazgeçtiniz. Olabilir” ifadelerini kullanmış.

SİZİNLE İLGİLİ ÇOK BİLGİ GELİYOR

20 Temmuz 2007 saat 14:18’de bilgisayara kaydedilen mektupta tehdit olarak nitelendirilecek ifadeler bundan sonra başlıyor. Kendilerine ‘CNNTÜRK ve Bir Yapım ile ilgili inanılmaz bilgiler-haberlerin geldiğini’ belirten Yalçın ama ‘bunların hepsini elinin tersiyle reddettiğini’ söylüyor. Yalçın mektubunun devamında şöyle diyor:

PATRONA GİDERSEM ESKİSİ GİBİ DOST OLAMAYIZ
“Sizi etkileyen o kişilerin güçleri var sanabilirsiniz. Ama yanılıyorsunuz (Annesi emekli olduktan sonra bütün gücünü kaybedecektir. Neyse.) Sizi sevmeye devam etmek istiyorum. Patrona gidip istediklerimi alırsam sizinle eskisi gibi dost olamayız artık. Üç kuruş için bunlara gerek yok. Ben sizi medyada nasıl koruyor isem aynısını sizden beklerim. Saygılarımla. Sy” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.