Song'dan iddialı açıklamalar

Song'dan iddialı açıklamalar

Yarın GAP Arena Stadı'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor'un takım kaptanı Rigobert Song iddialı açıklamalarda bulunurken kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. Song iddiası Hz. İbrahim örneği ile ..

 

Ziraat TürkiyeKupası Finali'nde yarın GAPArenaStadı'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor'un takım kaptanı Rigobert Song, Şanlıurfa'dan 8. TürkiyeKupası ile dönmek istediklerini söyledi.

Song, maçın oynanacağı GAPArenaStadı'nda FenerbahçeTakım Kaptanı Alex De Sauza ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarına hoşgeldin diyerek sözlerine başlayan Song, ''Türk hükümeti, Futbol Federasyonu ve maçın burada oynanması için gayret sarfeden Şanlıurfa Valisine teşekkür ediyoruz. Bu kentin tarihsel değeri çok büyük. Burada maçı oynamak bizim için büyük bir onur. Her şeyin çok iyi geçeceğine inanıyorum. Zevk yaşatacak bir maç olacağını düşünüyorum'' dedi.

Trabzonspor ve Trabzon kenti için çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını bildiklerini ifade eden Kamerunluoyuncu, şöyle devam etti:

''Tarihi kupalarla dolu bir takımınyenikupakazanması için sorumluluk üzerimizde. Kaybetmeyi aklımızdan dahi geçirmiyoruz. Bu yıl ligde parlak bir sezon geçirmedik. Avrupa'da daha sağlam bir yer edinebilmek için bu maç önemli. Buraya şehirdeki insanların görmesi ve tanıması açısından daha önce kazanılan 7 TürkiyeKupası'nı getirdik. 8. kupayı alıp Trabzon'a dönmek istiyoruz. Koyduğumuz hedef başından beri buydu. Şimdi artık bir adım kaldı.''

-İBRAHİM PEYGAMBER ÖRNEĞİ-

Song, kentin tarihsel olarak önemli bir derinliğinin bulunduğunu belirterek, ''Buradaki herkes İbrahim Peygamberin kıssasını biliyor. Nasıl kahramanvari bir figür olduğunu biliyoruz. Biz de ateşten çıkan İbrahim gibi final ateşinden çıkıp kahraman olmak istiyoruz'' dedi.

Song, maçın Şanlıurfa oynanacağının açıklanmasının ardından kent hakkında bilgiler edinmeye başladıklarını anlatarak, ''Kısa sürede böyle derinliğe sahip bir kent hakkında çok bilgi edinmedik. Ama şehirle ilgili bazı şeyler öğrendik. Finali burada oynayacak olmak büyük zevk. Türkiye'deki finaller İstanbul'da merkeze yakın şehirlerde oynanıyor. Oradan uzaklaşmak farklı iklimi tatmak için bu maç iyi bir fırsat oldu. Dolayısıyla hem hükümete hem federasyona teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.

Kamerunlu oyuncu, böyle bir final maçı oynamanın onur olduğunu ve ellerinden gelen mücadeleyi sergileyeceklerini kaydederek, yarın kazanan taraf olmak istediklerini kaydetti.

-GÜNDÜZ MAÇI-

Song, karşılaşmanın gündüz saatlerinde oynanacak olmasının kendileri için handikap teşkil edeceğini düşünmediğini anlatarak, ''Çoğu zaman akşam maçı oynuyoruz. Akşam maçlarına daha alışkınız. Burada sıcaklık ve nem bir takım sıkıntılar yaşatabilir, ama hem biz hem rakibimiz uyum sağlamak ve maç koşullarında idman yapabilmek için buraya geldik. Böyle bir maçta oynuyorsanız koşullar ne olursa olsun uyum sağlamak zorundasınız. Her şey tek maça bağlı. Uyum sağlamak zorundayız. Dolayısıyla belki problem olur, ama çok da baş ağrıtacağını sanmıyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :