Şota: Gol atmak ne kadar zor herkes gördü

Şota: Gol atmak ne kadar zor herkes gördü

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray ile oynanan karşılaşmada her iki takımın iyi mücadele ettiğini belirterek, "Gol atmak ne kadar zor herkes gördü." dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray ile oynanan karşılaşmada her iki takımın iyi mücadele ettiğini belirterek, "Gol atmak ne kadar zor herkes gördü." dedi. Şota, alınan 1 puandan memnun olduğunu söyledi.

Galatasaray'la 0-0 berabere kaldıkları maç sonrası değerlendirmede bulunan Şota, şöyle konuştu:

"Futbol bu demek. Çok açık ve güzel bir futbol seyrettik. Tekrar gol atmak ne kadar zor herkes bunu gördü. İkinci yarı daha kontrollü oyun oldu. Birinci yarı biraz orta sahada karışık oldu. İkinci yarı oyunu düzelttik. Kontrollü oyun olduk. Pozisyon fazla idi. Galatasaray da bizde atabilirdik. Bir puan aldık. Memnunuz."

Galatasaray takımı ve Hagi'nin takımı toparlaması yönündeki çalışmalarının sorulması üzerine Şota, şu cevabı verdi: "Hagi daha kısa sürede takımı değiştirmesi zor. Bugün herkes gördü iyi top oynayan, güzel futbol oynayan Galatasaray vardı. Bu hocanın başarısı idi. Korku yoktu. Rahat hareket etti. Hagi'yi tebrik etmek lazım."

Bursaspor ile de zor bir maç oynayacaklarını anlatan Şota, rakipleri ile ilgili değerlendirmeler yapacaklarını ve ona göre hazırlanacaklarını söyledi.

Oyun sisteminin ve futbolcularının mücadeleci olmasının sorulması üzerine Şota, "Futbolculardan kaynaklanıyor. Kalite varsa hücuma gidiyor. 4-1-4 diyebiliriz. Kim ne istiyor. Kim ne yapıyor. Hoca ne istiyor. Önemli olan futbolcunun topun peşine gitmesidir. Gitmesi önemlidir. O nedenle çok iyi bir kalitedir." şeklinde konuştu.

Şampiyonlukla ilgili bir soru sorulması üzerine Şota, şampiyonluğun zor olduğunu ifade ederek, "Çok zor. Aynı zamanda bizim hedefimiz değişmiyor. 13 hafta oldu. Yeni bir kadro. Futbolcu beni tanımıyor. Ben futbolcuyu fazla tanımıyorum. Kısa zamanda takım kuramazsınız. Kolay iş değil. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Açıklar. Anlamıyorlarsa bile tekrar tekrar soruyorlar. Açık bir çalışma yapıyorlar. Şampiyonluğu konuşmuyoruz. Takımı iyi kurmak ve başarılı olacağız. İnşallah biz çok iyi takım oluruz ve başarılar alırız. Seyirciye teşekkür ediyoruz. Seyircisiz futbol olmaz. Tempolu maçtı. Belki ondanda öyle oldu." dedi.

Kayserispor'un başarılı oyuncusu Selim Teber de, kazanmak istedikleri maçtan bir puanla ayrıldıklarını anlatarak, "Açık bir maçtı. İki tarafta net pozisyonlar vardı. İlk golü atan kazanırdı. Ama olmadı. Biraz saha zemini iyi değildi. Zemin tam oturmadı. Bir yandan mutluyuz. Bir yandan da mutlu değiliz. Rakiplerimize bakarsak berabere kaldılar. Ligde sıralama değişmedi. Bursa maçına iyi hazırlanacağız ve üç puanla dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Galatasaray karşısında iyi bir futbol sergileyen Hasan Ali Kaldırım da, maçı şöyle değerlendirdi: "İyi bir maç oldu. Taraftarımız güzel bir maç izledi. Gol atamadık. Olmayınca olmuyor. Kazanamayınca kaybetmeyeceksiniz. Bir puan iyi. Haftaya zor bir deplasman var. İnşallah Bursa'dan ç puanla döneceğiz."

 

Etiketler :