Şota'dan Teofilo'ya destek

Şota'dan Teofilo'ya destek

Trabzonspor'un unutulmaz golcülerinden Şota Arveladze, Teofilo Gutierrez'i savundu.

Hollanda 1.liginin son şampiyonu AZ Alkmaar'da Dick Advocaat'ın yardımcılığını yapan Şota, "Böyle giderse Trabzonspor Teofilo'yu harcar, ona yazık olur" diyerek Kolombiya'lı futbolcuya daha çok şans verilmesi gerektiğini söyledi.

"Ben onu bir çok kez izledim, o pres yapan, devamlı koşan biri değil ama çok iyi bir golcüdür, yakaladı mı atar" diyerek Atletico Junior takımından 3 milyon dolar bonservis ücreti karşılığında transfer edilen Teofilo Gutierrez'in Trabzonspor'da yedek bırakılacak bir futbolcu olmadığını görüşünü savundu.

Şota, Gutierrez hakkında yaptığı açıklamalarında futbolcunun çok kaliteli olduğuna vurgu yaparak "Aslında biz onu AZ Alkmaar'a transfer edecektik. Ama Trabzonspor daha çabuk davrandı. O şimdi Trabzonspor'un yedek futbolcusu konumuna düştü, buna çok üzülüyorum. Şenol hoca, ona daha çok şans vermeli. Birkaç maç 90 dakika oynasın bakın nasıl bir golcü olduğunu herkes görecek. Ama böyle giderse ona yazık edecekler" diyerek Kolombiyalı futbolcunun kalitesinin tartışılmaz olduğunu söyledi.

GOLCÜ FUTBOLCU GOL ATAR, HER YERE KOŞMAZ

"Golcü futbolcu sahanın her yerinde koşmaz. Her defasında defansa gidip top çıkaracaksa, orta sahada mücadeleler yapıp top dağıtacaksa golleri kim atacak? Futbolda artık böyle bir zihniyet olduğunu düşünemiyorum. Golcü, gol kokusunu iyi kokluyor, yakaladığı fırsatları iyi değerlendiriyorsa işini yapıyor demektir. Tüm bu hünerlerin Teofilo'da olduğunu düşünüyorum. Ama tüm bunlar 10 dakika içerisinde olmaz, maç 10 dakika değil 90 dakikadır" diyerek Traboznspor'un golcü futbolcuyu futbola küstürülmemesi gerektiğini söyledi.

Etiketler :