Şovmen imam ‘korsan' çıktı!

Şovmen imam ‘korsan' çıktı!

2002 yılında Demokratik Sol Parti'den (DSP) İstanbul Milletvekili adayı olduğu da belirlendi.

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) operasyonu kapsamında evi aranan Türkan Saylan'ın önceki gün Teşvikiye Camii'nde gerçekleştirilen cenaze töreninde siyasi içerikli konuşmalar yapan emekli Müftü İhsan Özkes'in belediye başkan adaylığının yanı sıra 2002 yılında Demokratik Sol Parti'den (DSP) İstanbul Milletvekili adayı olduğu da belirlendi.

DSP Ümraniye İlçe Teşkilatı görevlileri, İhsan Özkes'in DSP'nin oylarının yüksek olduğu 1999 yılında Ümraniye'den belediye başkan adayı olduğu, 2002 yılında da İstanbul'dan milletvekili adayı gösterildiği bilgisini verdiler.

KONUŞMAYI İZİNSİZ YAPMIŞ
İhsan Özkes'in Teşvikiye Camii'ndeki cenazede görev yapmak üzere ne cenaze işlerini organize eden Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nden ne de Şişli Müftülüğü'nden izin aldığı belirlendi. Özkes'in Mezarlıklar Müdürlüğü'nün görevlendirdiği imama “ailenin isteği var” diyerek emrivaki yaparak inisiyatifi ele aldığı saptandı. Vakit'in ulaştığı Şişli Müftüsü Recep Uzun kendilerinden herhangi bir izin alınmadığını söylerken, kendisinin de Teşvikiye Camii'nde bulunduğunu, cenaze organizasyonunu yapan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü olduğu için iznin oradan alınmış olabileceğini söyledi. Vakit'in ulaştığı cenazede görevli Mezarlıklar Müdürlüğü imamı ise İhsan Özkes'in namazı kıldırmak için bir izin almadığını, kendisine ailenin vasiyeti olduğunu söyleyince inisiyatifi ona verdiğini ifade etti. Teşvikiye Camii görevlileri de kendilerinin cenaze organizasyonunda sadece namaz öncesinde Kur'an okuyarak yer aldıklarını ve cami bahçesinde yaşananların kendi sorumlulukları dışında olduğunu dile getirdiler.

KORSAN İMAM İHSAN ÖZKES NE DEMİŞTİ!
Emekli Müftü İhsan Özkes, cenaze töreninde şu sözleri söylemişti: “Türkan Saylan Hanımefendi aslında ölmemiştir, istirahata çekilmiştir. Onun adı eserleriyle hep anılacaktır. Samsun'a çıkışının 90. yılında Ulu Önder Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. Prof. Dr. Türkan Saylan Hanımefendi dünyasını madden değiştiriyor. Ancak onun başlattığı hizmet devam ediyor. Bugün milyonlarca insan onu duayla anıyor. Rahmetle anıyor. O bizlerden ayrılıyor ama bizden daha fazlası onu diğer tarafta karşılamaya hazırlanıyorlar. Ölüm sevgiliyi sevgiliye kavuşturan bir köprüdür. Türkan Saylan Hanımefendi'nin burada kaldığı kadar diğer tarafta da sevdikleri vardır. Ölümünden az önce görevini tamamladığını söylemişti. Umarız merhumenin bıraktığı yerden hizmet bayrağını devralacak nice Türkan Saylanlar çıkacaktır."

VAKİT

Etiketler :