Soylu: AB son dakikada önümüze bir şart daha koyuyor

Soylu: AB son dakikada önümüze bir şart daha koyuyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Hükümet olarak vize muafiyetinin sağlanması için elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk, son dakikada terörle ilgili maddenin değişmesi konusunda önümüze bir şart daha koyuyorlar'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli toplantı ve programlara katılmak üzere geldiği Trabzon'da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ile Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneğince, Meydan Parkı'nda düzenlenen öğrenci buluşmaları programına katıldı.

Vize muafiyeti konusunda hükümet olarak ellerinden geleni ortaya koyduklarını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İkircikli tavır ve tutum içerisinde oldukları ortada. Biz hükümet olarak vize muafiyetinin sağlanması için elimizden gelen herşeyi ortaya koyduk, son dakikada terörle ilgili maddenin değişmesi konusunda önümüze bir şart daha koyuyorlar. Adama şöyle söylerler, 'Anan güzel mi' derler. Biz bu sabah daha Giresunumuzdan bir evladımızı göndereceğiz, bu ülkede, bu ülkenin birliği, varlığı, bölünmez bütünlüğü için, bu ülkede ay yıldızlı bayrağımızın bu semalarda şanlı ve nazlı dalgalanması için terörle mücadele edeceğiz, arkasında kimler olduğunu bileceğiz, yetmedi bir de kanunumuzu değiştirip, istedikleri gibi Türkiye'de teröristleri muhafaza edebilecekleri bir anlayışı ortaya koyacaklar. Yok öyle bir şey. Bunu kesinlikle reddettiğimizi, bu tutumu iki yüzlü bir şekilde bulduğumuzu ve Türkiye'ye diz çöktüremedikleri bir noktada vize muafiyeti vereceğiz diye terör konusu üzerinden Türkiye'ye şart dayamalarını kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.''

Soylu, yaklaşık 2 milyon 700 binin üzerindeki Suriyeliye kardeş muamelesi yaptıklarını vurgulayarak, ''Kimseden bir şey istemiyoruz. Verecekleri para kendilerinin olsun. Bu millet hiç kimseden bir taahhüt altına girmeden kardeşliğin nasıl olabileceğini, bu coğrafyanın bize ne ifade ettiğini en net şekilde ortaya koydu'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.