Soylu: Başbakanını idam eden ülke istemiyorum

Soylu: Başbakanını idam eden ülke istemiyorum

DP Genel Başkanı Soylu: "Başbakanını idam eden bir Türkiye istemiyorum"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Rahmetli Menderes'e, Bayar'a, bu ülkeye Kıbrıs'ı kazandıran Fatih Rüştü Zorlu'yu idam sehpasına gönderen bir Türkiye'yi kabul etmem." dedi.

Partisinin Güneydoğu mitinglerine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Süleyman Soylu, partililerle şehrin sembolü olan tarihi Balıklıgöl'e giderek balıklara yem atarak dilek diledi. Ardından Hazreti İbrahim'in makamının bulunduğu ve yaşadığı rivayet edilen mağarayı ziyaret eden Soylu ve beraberindekiler burada dua etti.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu daha sonra Haşimiye Meydanı'na kadar yürüyerek yol boyunca esnafı ziyaret etti.

Burada partisinin seçim otobüsüne binen Soylu, mitingin yapılacağı Topçu Meydanı'na kadar halkı selamlayarak gitti. Yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı alanda halka seslenen Soylu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

Baykal'ı Pişekar, Erdoğan'ı da Dalkavuk olarak nitelendiren Soylu, halkın 29 Mart'ta ikisine de bir orta oyunu oynatacağını söyledi.

Ezan okunduğu sırada konuşmasına ara veren konuşmasına Süleyman Soylu, "Adnan Menderes'i idam sehpasına gönderen bir Türkiye olmaz." diyerek başladı.

Adnan Menderes ve Celal Bayar dönemindeki Demokrat Parti'yi anlatan Soylu şunları söyledi: "Cumhurbaşkanını Yassı Ada'dan Kayseri'ye sürgün eden, başbakanını hapishane hapis hane gezdiren bir Türkiye olmaz. Ankara'ya poşulular giremiyordu. İstanbul'a şalvarlılar gelemiyordu. Benim partimle birlikte insanına insan muamelesi yapan, insanlarım heba olmaktan kurtulup insanca hak ve hürriyet sahibi oldular." şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu, "Bu ülkeye hizmet eden herkesin haksızlığa bir gün uğramasını tahammülümüz olamaz. Öyle bir Türkiye ki ben rahmetli Menderes'e, Bayar'a, bu ülkeye Kıbrıs'ı kazandıran Fatin Rüştü Zorlu'yu idam sehpasına gönderen bir Türkiye'yi kabul etmem. Doğu'da ve Güneydoğu'da kardeşlik olsun, bu ülkede birlik ve beraberlik olsun, bir taraftan dini İslam, bir taraftan vatan sevgisiyle beraber ülkemin insanı nur saçsın diyen Said-i Nursi'nin mezarını tahammül edemeyen Türkiye istemiyorum."

Aylardır yollarda olduğunu ve ülkeyi adım adım dolaştığını hatırlatan Soylu, bu ülkeyi yeniden güçlü ve modern bir ülke haline getirmek için gece-gündüz, sabah-akşam 13 aydır bu ülkede basmadık yer bırakmadıklarını söyledi.

Süleyman Soylu, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Baykal'ı eleştirmesine devam ederek, 2 liderin meydanlarda çatışma siyaseti ortaya koyduğunu savundu.

"Ben 230 bin kilometre yol yaparak buralara geldim. Ama bir gün bile kavga etmedim. Çatışma üzerinden siyaset yapmadım." diyen Soylu, Demokrat Parti ve kıratın milleti, milliyetçiliği, dini, cumhuriyet değerlerini ve laikliği istismar etmediğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Aydın'da yaptığı mitinge de değinen Soylu şöyle devam etti: "Aydın'a gitmiş. Orada demiş ki; 'Aydınlılar, Menderes'e yaptıklarını bana yapıyorlar. Ben Menderes gibiyim' demiş. Şimdi kendini o güzel adamla Başbakan kendini Menderes'le kıyaslıyor. 1950 yılında Menderes iktidara geldi. İktidara geldiğinde 1 ay içerisinde ezanı Muhammediyeyi aslıyla milletin istediği gibi milletin kaderiyle birlikte Allah-u Ekber nidalarıyla bu mübarek yerlerde semayla birleştirdiler. Bir gün bunu siyaset yapmadık. Başbakan diyor ki ben valiyi yedirmem, Baykal diyor ki ben vali yemem höşmerim yerim. Birisi diyor ki şekerine dikkat et. Ötekisi diyor ki sen tansiyonuna dikkat et. Bunlar, bu ülkeyi yönetmeye talip olan insanlara yakışıyor mu? Hiç kimse elektrik borcu altında bu millet eziliyor diye tartışıyorlar mı? Benim ülkemde tarımı bitirdiler, çiftçiyi diz çöktürdüler. Bu ülke buğday ithal eden bir ülke oldu. Biz bu ülkenin insanlarını yarına umutla bakmasını isteriz. Biz hiçbir gün siyaset adına kimseyi karalamayız. Çünkü biz siyasette önce ülke, vatan, millet dedik sonra parti dedik."

Süleyman Soylu, miting alanındaki konuşmasından sonra parti seçim otobüsünde DP'nin Şanlıurfa ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtarak halkı selamlayıp kendilerinden oy istedi.

Soylu, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki mitinglere katılmak üzere buradan hareket etti.


habervaktim







Etiketler :