Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu

Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu

Gazete sahibi ve yöneticileri FETÖ adına suç işledikleri, örgüte yardım ettikleri iddiasıyla aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı da alındı. Savcılıktan alınan talimat doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, söz konusu 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı.

 


15 Temmuz darbe girişimi günü yayınlanan 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' haberinde muhabir Gökmen Ulu'nun imzası vardı. Darbe girişiminden sonra Sözcü'nün bu haberinin Erdoğan'ı darbecilere karşı açık açık hedef gösterdiği konuşulmuştu.

 

Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu


 

GAZETENİN SAHİBİ FRANSA'DA

Gazetenin internet sorumlu müdürü Olgun'un gözaltına alındığı, gazetenin sahibi Akbay'ın ise Fransa'da olduğu öğrenildi.

İŞTE SUÇLAMALAR

Savcılığın soruşturmayı, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'', ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' suçlarından başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.