Sözcü'nün bir haberi daha yalanlandı

Sözcü'nün bir haberi daha yalanlandı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Sözcü paçavrasının “İmam hatibe kayıt olmazsa arazisi Bilal’e devredilecek” haberine cevap verdi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan, Sözcü paçavrasında yayınlanan, “İmam hatibe kayıt olmazsa arazisi Bilal’e devredilecek” haberine ilişkin açıklama geldi.

TÜRGEV'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Gazetenizin 07.08.2015 tarihli nüshasında “İmam hatibe kayıt olmazsa arazisi Bilal’e devredilecek” başlığıyla yer alan eser sahibi belli olmayan haber, müvekkilimle ilgili gerçek dışı, haksız, hukuka ve gazetecilik meslek ilkelerine aykırı bilgiler ve yorumlar içermektedir.

Haberde, İstanbul Zeytinburnu’ndaki 16/9 kulelerinin yanındaki Kazlıçeşme Abay Ortaokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu’na çevrilmesinin altından “rant” çıktığı, eğer imam hatibe dönüştürülen ortaokula öğrenci talebi olmazsa okul ve arazisinin AK Partili belediye tarafından TÜRGEV’e verileceği ileri sürülmüştür.

Ancak söz konusu haberde ileri sürülen iddialar tamamen gerçek dışıdır. Zira; müvekkil vakfın haberde iddia edildiğinin aksine haberde geçen okul ve arazisiyle uzaktan ya da yakından herhangi bir ilgisi bulunmadığı gibi okul ve arazisinin herhangi bir şekilde müvekkil vakfa devredilmesi söz konusu değildir.

Haber, hiçbir şekilde gerçekliği yansıtmamakta olup kamuoyunda müvekkilim hakkında olumsuz algı oluşturma amacı taşımaktadır. Zira, müvekkilin hiçbir ilgi ve alakasının olmadığı bir konu ile ilgili somut hiçbir belge, bilgi ve dayanak gösterilmeksizin gerçeğe aykırı bir şekilde haber konusu yapılması ve gerçek dışı bu bilgilerin 'müvekkil vakfın rant sağladığı' şeklinde kamuoyunda algı uyandırarak kesin ve gerçek bir bilgiymiş gibi duyurulmasının başka açıklaması yoktur.

Müvekkilimin itibarını zedeleyen haber gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanlış yönlendirme maksatlı olarak kaleme alınmıştır. Gerçekler araştırılmadan sadece kamuoyunda algı oluşturmak ve müvekkilim üzerinden iktidara saldırmak, hükümete yönelik olumsuz algı operasyonuna katkıda bulunmak amacı güdülmüştür. Haberde yer alan iddialar gerçek dışı olup bu yanlışın düzeltilmesi gereği doğmuştur.

Kamuoyuna duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.