Sözleri İle Yaptıkları Bir Olan Siyasetçiler İstiyoruz

Sözleri İle Yaptıkları Bir Olan Siyasetçiler İstiyoruz

ÖNDER'den CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne Başvurusunu NASIL YARUMLADI?

6114 sayılı ÖSYM Başkanlığı’nın teşkilat ve görevleri hakkında kanunda yer alan imam hatip lisesi mezunlarına polislik yolunu açan düzenleme, seçim propagandasını ‘vatandaşlar arasında ayrım yapmayacağız’ sözüyle yürüten CHP tarafından iptal için Anayasa Mahkemesi’ne götürüldü.

Görüyoruz ki sözler siyaset arenasında havada kalıyor, görüyoruz ki kamplaşma, ayrımcılık ve ötekileştirme birileri tarafından hala diri tutulmaya çalışılıyor. Sözleri ile yaptıkları aynı olmayan siyasetçiler seçim arifesinde icraatlarıyla halkın önünde komik duruma düşüyor.

Herkes biliyor ki, imam hatipliler bu ülkenin üvey evlatları değil. Diğer vatandaşlar gibi eşit haklara sahip olmaları bir lüks de değil. Askere alırken, vergi ödetirken hiçbir ayrıma tabi tutulmayan devletin resmi okullarından mezun olan imam hatipli gençlerimiz nedense polis olmak istediklerinde 2.sınıf insan muamelesi görerek önlerine engel konulmaya çalışılıyor. Üstelik bunu, ‘Ben insanları sağcı solcu diye ayırmam. Ben doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli ayırmam. Kökenine bakmam, inancına karışmam. Tercihine aldırmam. Ben insanları CHP’li, AKP’li diye de ayırmam. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Ve istisnasız her vatandaş bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı almalı’ diyen bir lider yapıyor. Tam da artık ötekileştirmelerin geride kaldığı bir Türkiye hayali kurarken bu teşebbüsü anlamakta güçlük çekiyoruz.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan imam hatipli gençlerin de görev yaptığı bir polis teşkilatı şüphe yok ki güvenin adresi olacak. Biz bu güvenden rahatsız olanları Türkiye’deki imam-hatipli olsun olmasın tüm gençleri kucaklamaya, yasakların değil özgürlüklerin yeşerdiği bir Türkiye’yi içlerine sindirmeye davet ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.