SP cephesinde neler oluyor?

SP cephesinde neler oluyor?

Milli Görüş'ün 40 yıllık siyasetçileriyle Saadet Partisi Lideri Numan Kurtulmuş, birlikte çalışmaya devam edecek mi?

ÜLKE TV'de İlker Uykal'ın konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kongre süreci hakkında bilgi verdi. Saadet Partisi Lider, Erbakan'ın liste dayatmasını geçiştirirken, parti içinde de çok çarpıcı mesajlar verdi. Bayrağı devraldıklarını ve gelecek nesillere devredeceklerini  belirten Kurtulmuş, beraber çalışacakları arkadaşların şu süreçte sprinter olması gerektiğine dikkat çekerek, Milli Görüş'ün 40 yıllık siyasetçileriyle çalışmayacağı mesajını verdi. Numan Kurtulmuş, kongredeki listede Necmettin Erbakan'ın çocuklarının olup olmayacağı sorusuna ise "kongereden önce isim açıklamayamam" şeklinde cevaplar verdi.

İlker Uykal, Kurtulmuş'a bugün Haber 7'deki, "Erbakan'dan Kurtulmuş'a liste dayatması" başlıklı haberi hatırlatıp, "Acaba parti içinde farklı hizipler mi var, yenilikçiler, gelenekçiler mi var?" diye sordu.

Kurtulmuş bu soruya cevabı şöyle oldu:

"BAYRAĞI BİZE DEVRETTİLER"

"Bunlar medyaya yansımış olan gerçeği yansıtmayan görüşlerdir. 26 Ekim 2008 kongresinde 40 yıl bu bayrağı taşımış olan nesilden devraldık. Bize devrettiler. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizim üzerimize düşen de, sizin de söylediğiniz gibi Saadet Partisi'ni bir iktidar alternatifi haline getirmek. Çok şükür 26 Ekim'den bu yana da bu konuda fevkalade ciddi mesafe aldık. Türkiye'de bizden sonraki nesillere bu bayrağı en yüksek noktada devretmektir. Bu çerçeveden baktığımızda bizim yeni dönemde kullandığımız yeni siyaset üslubu, yeni yöntemlerimiz, yeni muhtevamız toplumun geniş kesimleri tarafından Saadet Partisi'ni ilgiyle takip edilen bir parti haline getirmiştir. Çok net söylüyorum ki Saadet Partisi bugün son seçimde aldığı yüzde 5,5 oyun çok üstünde muameleye tabi tutulmaktadır.

Siyaseti yeniden formatlamaya gayret ediyoruz, bu anlamda söylediklerimizin, ortaya koyduğumuz dosya ve projelerin iktidar ve muhalefet partileri tarafından dikkate alındığını görüyoruz. Bu bizim için sevindiricidir.

"LİSTEYE BU GECE NOKTA KOYACAĞIM"

Şimdi bu kongrede kadrolarımızı da takviye edeceğiz, yenileyeceğiz, güçlendireceğiz... Çalışıyorum son ana kadar. Bugün bile onlarca insan ya kendileri ya da başka arkadaşlarımız tarafından teklif edildi. Ben tek tek herkesle istişarelerimi sürdürdüm. Kongre süreçlerine ilişkin tavsiyelerini aldık. isim söyleyenlerin isimlerini aldık. Bu isimlerle belli bir noktaya geldik, elemeleri yaptık. İnşallah bu gece son notayı koyarız.

"TEK ADAY GÖRÜNÜYORUM"

Numan Kurtulmuş" Kongrede tek aday mısınız?" sorusunu ise şöyle cevapladı:
"Ben adayım başka aday var mı bilmiyorum. Şu ana kadar biz bütün ittifakıyla bu çalışmaları sürdürüyorum. Ama nihayetinde kongredir. Her kongre birden fazla adaya müsaittir."

ERBAKAN'IN ÇOCUKLARI OLACAK MI?

Saadet Lideri, İlker Uykal'ın, "Partinin Genel İdare Kurulu'na bakıyoruz. Sayın Erbakan'a yakın isimleri görüyoruz. Mesele sizin çıkardığınız listede Fatih ve Elif Erbakan olacak mı? Yine Erbakan'a yakın isimler olacak mı?" şeklindeki sorusuna şu şekilde cevapladı:

"SPRİNTER OLMALARI LAZIM"

"Hiç bir isim hakkında kongre salonundan önce konuşmam. Şunu ifade etmek istiyorum; Biz yıllardır burada emeği bulunan arkadaşlarımızın, büyüklerimizin hepsine saygı duyarız. Yeni listede olanların eski listede olanlarla tek ölçüsü çalışmaktır. Gayret eden, koşturan, bizim çalışmalarımıza ayak uyduran ve önümüzdeki dönemde bir seçim var... Referandum arkasından seçim süreci maraton koşucusu gibi dayanıklı olmayı gerektiriyor ama biraz da sprinter olmayı gerektiriyor. Yani hızlı bir 100 metre koşucusu gibi, bizimle uyumlu, omuz omuza yan yana çalışacak arkadaşları mümkün olduğu kadar sadece Genel İdare Kurulu'nda değil önümüzdeki dönemde de başka kurullarda da yararlanacağız.

"HİÇ KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİL"

Biz ne bu arkadaşlarımıza ya da başka herhangi bir kimseye "gelin düşün arkamıza siyaset yapalım" demiyoruz. "Gelin, omuz omuza hep beraber siyaset yapalım" diyoruz. Bir partinin en önemli gücü halka açık olmasıdır. Bizim gayretimiz milleti, Saadet Partisi'nin "siyasal paydaşı " haline getirmektir. Bu parti halka açık hale gelecek. Ne kadar çok insan kazanacaksa o kadar büyüyecek.

Hiç kimse de vazgeçilemez değildir siyasette. Gayret etmeyen çalışmayan, yerini boşuna işgal eden hiç kimse de, -buna benim de gücüm yetmez- aldığı görevi yerine getirmeyenler bu koltukları işgal edemez. Bu benim şahsi davam değil. Kimsenin babasının malı değil. Bu milletin davasıdır.

Kurtulmuş, gündemdeki son gelişmelerle ilgili sorulara ise şöyle yanıt verdi.

BU ANAYASA PAKETİ YETERLİ DEĞİL AMA

Numan Kurtulmuş Anayasa Mahkemesi'nin ince bir ayar yaptığı iddialarına katılarak Anayasa tasarısı hazırlandığı dönemde hükümete herşeyi ile yeni bir anayasa yapılması için çağrıda bulunduklarını bugünkü düzenlemenin kendi beklentilerinden çok daha geride olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bugün cepheleşme sürecine sokulmak istendiğini geçmişte bu cepheleşmenin çok sıkıntılarını çektiklerini belirterek paketin madde madde referanduma sunulmasından yana olduklarını bugün en çok tartışılan Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili maddelerin yüzde 90'larla geçeceğini dile getirdi. Numan Kurtulmuş, Meclis'te Anayasa'nın tartışılmadığını Meclis'ten geçen Anayasa Paketi'nin de beklentilerinden geri olduğunu buna rağmen Anayasa Paketine ilişkin referandumda oylarının evet olacağını açıkladı. kurtulmuş bize göre bu parlamento son güne kadar yeni bir anayasa yapma gücüne sahip.

RAKAMLARDAKİ ALDATICI BÜYÜME RAKAMLARI

Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin seçmene neler vaadettiği sorusuna değinerek ekonominin iki temel üzerine oturduğunu bunlardan birincisinin ekonomiye hangi paradigmadan bakıldığını,  ekonomi zihniyetine göre de ekonomik model tespit edilmesi gerektiğini belirterek "Türkiye 2000 yılın başından itiraben Türkiye'nin ekonomik dönemi uluslararası sermayenin showroomu haline dönüştürüldüğünü daha sonra iktidara gelen Ak Parti iktidarları da aynı politikaları devam ettirdiğini dile getirdi. Türkiye 2003-2007 yılları arasında dünyadaki sıcak parayı çekti. Bu nedenle ülke büyüdü. Türkiye bir taraftan ihracatı artarken ithalatı ihracatından daha fazla büyüdü. İhracatın ana maddeleri de ithalatla sağlandığı için de iç piyasaya yeterli katkısı olmadı sadece yapısal olarak büyüdü gözüktü." dedi. Numan Kurtulmuş, bugün Türkiye'de esnaftan işçisine devletine kadar her kesimin borçlu olduğunu  1.5 milyon esnafın kepenklerini kapattığını, özel sektörün çok büyük oranda borçlanmaya gittiğini anlattı. Numan Kurtulmuş, devletin bugüne kadar 50 milyar dolarlık özelleştirme yaptığını özelleştirmeden elde edilen paranın Türkiye'nin bir yıllık borç faizine denk geldiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'a bir toplantı sırasında IMF'le anlaşma imzalamamsı için çağrıda bulunduğunu, ancak daha sonra IMF ile anlaşmaya yanaşmadığını buna rağmen IMF ile dirsek temasını sürdürdüğünü dile getirdi.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin İsrail ile söylemlerinin çok iyi ancak uygulamalarının çok kötü olduğunu, One Minute' söylemini ilk kendilerinin tebrik ettiğini buna rağmen AK Parti hükümetinin İsrail'le ilişkileri sürdürdüğünü OECD üyeliğine onay verdiğini İsveç ve Norveç'in reddettiğini, Konya'da yapılacak Anadolu Kartalı tatbikatlarının sürdüğünü gördüklerini anlattı. Kurtulmuş, dış politikada sözün hiçbir önemi olmadığını eylemlerin çok önemli olduğunu İsrail'in Türkiye'deki personelinin istenmeyen adam ilan edilip geri gönderilmediğini Türkiye'nin oradaki elçisinin Türkiye'ye geri çağrılırken İsrail'de bir değişiklik olmadığını söyledi.  Kurtulmuş, Türkiye'nin Mavi Marmara'da yarı yarıya suçlu duruma getirildiğini dile getirildi.

Etiketler :