SP 'Evet' için alana indi

SP 'Evet' için alana indi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Partisinin referandumla ilgili ilk mitinginde Saadet seçmenlerine seslendi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Partisinin referandumla ilgili ilk mitinginde Saadet seçmenlerine seslenerek, Halk kendi anayasasını yapana kadar 'evet' diyeceklerini ifade etti.

Saadet Partisi referandumla ilgili ilk mitingini Arnavutköy'de yaptı. Mitinge katılan vatandaşlara seslenen SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, referandumun hükumet veya AK Parti meselesi olmadığını söyledi. Meselenin zulme karşı olan, özgürlükten yana olan herkesin meselesi olduğunu aktaran Yülek, "Bu mesele adaletten yana olan herkesin meselesidir. Biz parti olarak nereden bir iyilik varsa biz orada oluruz. Nerede bir kötülük varsa biz karşısında oluruz. Referandum 'evet' demek şehre, yanlışlara zulümlere hayır demektir onun için 'evet' demek gerekir." şeklinde konuştu.

Arnavutköy'den bütün seçmenlerine seslenen Yülek, Türkiye'deki bütün milli görüşlülerden 'evet' oyu vermelerini isteyerek, "Millet kendi Anayasayı yapıncaya kadar 'evet' diyoruz. Şu ana kadar millet kendi anayasasını yapmadı." diye konuştu. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan da halka seslenerek, 12 Eylül'de 'evet' oyu verip Türkiye'nin önünü açmalarını istedi. İstanbul'da en fazla Arnavutköy'den 'evet' çıkmasını beklediklerini belirten Erdoğan, "Arnavutköylü vatandaşlar en fazla sorun yaşayanlardan biri. Bunun için de çalışıyoruz. 12 Eylül de sandıklara gideceğiz. O oy pusulasında iki seçenek var biz Saadet Partisi olarak bütün seçmenlerimizden 'evet' oyu kullanmalarını istiyoruz. Sandığa gidince çocuklar için, mağdurlar için, 12 Eylül mağdurları için 'evet' kısmına mührümüzü basarak, Türkiye'nin daha demokratik olmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Konuşmalar ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Etiketler :