Suriye'deki olaylar Büyük İsrail için

Suriye'deki olaylar Büyük İsrail için

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirerek, 'Büyük İsrail devletini kurmak için Türkiye'nin bölünmesini istiyorlar. Bu nedenle Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyorlar. Türkiye savaşa girerse böl

SP Genel Başkan Mustafa Kamalak, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kamalak, Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili şöyle konuştu: 

"Suriye ile yapılan ticaret büyük ölçüde tıkanmış durumda. Bu sıkıntıların aşılması lazım. Biz baştan beri açık ve net söylüyoruz; hükümetimizin Suriye politikasını baştan beri yanlış buluyoruz. Şuanda politikanın yanlış olarak devam ettiği kanaatindeyiz. Türkiye eğer milli bir politika sergilemiş olsaydı, iki ülke arasındaki gerilim bu noktaya gelmeden, hatta Suriye'de tek bir insanın burnu kanamadan demokratik bir süreç içerisinde çözüme ulaşılabilirdi diye düşünüyoruz. 10 ay önce Suriye'yi ziyaret ettik. Oradaki yetkililerle görüştük. Esad'la görüştük, şiddetli uyarılarımızı yaptık. 'Bu topraklara haçlılar ayak basmamalıdır' dedik. Irak'ı örnek olarak zikrettik. Oradan ayrılırken de şunları söyledik; 'Suriye sabotajlara, suikastlara, bombalamalara hazırlıklı olmalıdır' demiştik. Türkiye'ye dönüşte de aynı düşüncelerimizi dile getirdik. Yurt dışında iken Türkiye aleyhine tek kelime konuşmaya özen göstermiştik. Asla ve asla aleyhte bir konu konuşmadık" diye konuştu. 

Türkiye üzerinden oyunlar oynandığını iddia eden Kamalak, "Burada bir plan var, bir oyun var. Türkiye adım adım bir savaşa sürüklenmek isteniyor. Türkiye bu oyuna gelmemelidir. Türkiye kardeşlik hukuku çerçevesinde arabuluculuk yapmalıdır. ABD Başkanı Obama bir cümle söylemişti: 'Esad yürüyen bir ölüdür'. Ne yazık ki bizim politikamız da bu çerçeveye oturtuldu, 'Esad mutlaka gidecek, rejimi çökecek'. Nasıl olsa oraya yeni bir yönetim gelecek. 'Şuanda o yönetime biz öncülük yapalım, dost bir yönetim oluşturulsun' diye düşünüldü. Ama perde gerisinde ne olup bittiği dikkate alınmadı. Çünkü Suriye'de sadece Suriye yok; Kürdü var, Türkü var, Fellahı var, İran'ı var, Rusya'sı var, Çin'in var. Bütün izlenimlerin ardından kamuoyuna yüksek sesle şunu söyledik; Türkiye savaşa sokulmak isteniyor, Türkiye savaşa girerse bölünür. Buna hazırlıklı olun. Irkçı siyonizmin, küresel emperyalizmin nihai amacı büyük İsrail'i kurmaktır. Çünkü onların akidesi gereği büyük İsrail Devleti'nin sınırları Nil'den Fırat'a kadar olan sınırları kaplar. Buralara ulaşabilmeleri içinde de Türkiye'nin bölünmesi lazım. Türkiye'nin bölünebilmesi için de savaşa sokulması lazım, tıpkı Osmanlı gibi. Binlerce defa yazık ki zaman bizi doğruladı. Türkiye adım adım savaş sürükleniyor. İnşallah savaşa meydan verilmeden aklıselim galip gelir ve bu kanlı oyuna son verilir diye düşünüyorum." 

"İKİ ASIRDIR BATININ PEŞİNDEYİZ; KOCA İMPARATORLUĞU KAYBETTİK" 

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye'nin 200 yıldan beri batının arkasında sürüklendiğini sözlerine ekledi. Batıya takıldıktan sonra başta koca bir imparatorluk olmak üzere çok şey kaybedildiğini savunan Kamalak, "1994 yılının 25 Şubatında merhum Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan hocanın, Bingöl'de yapmış olduğu konuşmasında, devlet yönetimine o zaman diyordu ki, 'yanlış yoldasınız'. Biz iki asırdır batının peşine takıldık. Ne kazandık? Koca bir imparatorluğu kaybettik. Elimize ne geçti? Düşünmemiz lazım. Dünyanın en kalabalık ordularından birine sahibiz ama savunma araçlarımız dışarıya bağladı. Türkiye kendi için dönmeli. Benim kanaatim bu. Ürünümüz yerli, politikalarımız milli, düşüncemiz evrensel olsun. Milli görüş olarak bu temeller üzerinde yürüyoruz" dedi. 

Öte yandan, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, SP Genel Başkan Mustafa Kamalak'a ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Aslan, "Sadece parlamentoda temsil edilen değil, temsil edilmeyen siyasi partilerimizin de görüş önerileri son derece önemlidir. Ülkenin vizyonu için ülkenin sıçraması için partilerimizin ortaya koyduğu önerilerin tartışılması gerektiği kanaatindeyiz. Saadet Partimizin Genel Başkanını odamızda görmek, kendisinin şuandaki gelişmeler ile ilgili düşüncelerinden faydalanmak bizim için büyük bir kazanım olacaktır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.