Karamollaoğlu: İslam alemi liderini kaybetti

Karamollaoğlu: İslam alemi liderini kaybetti

SP Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu 'Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın cenazesine 3,5 milyona yakın kişi geldi." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın cenazesine 3,5 milyona yakın kişinin geldiğini belirterek, ''Aslında biz bir liderimizi kaybetmedik. Bütün İslam alemi liderini kaybetti, öksüz kaldı'' dedi.

Karamollaoğlu, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Konya Şubesi tarafından Konya Ticaret Odasında düzenlenen konferansta, Necmettin Erbakan'ı son yolculuğuna milyonların uğurladığını söyledi.

Uğurlayanların hepsinin Erbakan'a oy vermediğini dile getiren Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

''Büyük insanlar hayattayken her zaman yeterince takdir edilemiyor. Değerli hocamız aramızdan ayrıldığında milyonlarca insanın, son yolculuğunda onunla olabilmek için gelmeleri dikkati çeken bir durum. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın cenazesine 3,5 milyona yakın kişi geldi. Aslında biz bir liderimizi kaybetmedik. Bütün İslam alemi liderini kaybetti, öksüz kaldı. Özellikle de şu badireli dönemde hocamız olsaydı da problemleri nasıl çözeceğimiz konusunda bize yol gösterseydi...''

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ise Lozan anlaşması imzalandıktan sonra Türkiye'nin şu anki sınırlarının, bütün ülkelerin meclislerinden geçerek onay aldığını belirtti.

''ABD halen bizim sınırlarımızı Sevr'in sınırları olarak kabul ediyor'' diyen Asiltürk, ''ABD, ittifak ettiğimiz stratejik müttefikimiz öyle mi? ABD'ye göre bizim sınırlarımız Orta Anadolu'daki Sevr antlaşması sınırlarıdır. Kim bunların peşinden gidiyor? Bunları anlatacağız öyle kendi kendine kurtuluş olmaz. Bunları nereden öğrendik? Bize bunları Erbakan Hoca öğretti'' ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.