Mustafa Kamalak: Kaynak Milli Görüş

Mustafa Kamalak: Kaynak Milli Görüş

SP Genel Başkanı Kamalak Giresun'da halka seslendi...

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Giresun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitinge katıldı.
 
Mitingde binlerce vatandaşa hitap eden Kamalak, AKP'ye yüklenerek, muhalefet partilerinin de aynı olduğunu kaydetti. Kamalak, Karadenizli vatandaşın geçim kaynağının başında gelen fındığa getirilen kotaları eleştirerek, "Bu vatandaşlar ne ile geçinecek. Geçinemiyorlar. Hepsi göç ediyor" diye eleştirdi.

 
Diğerlerinin hepsi aynı

Osman Ağa Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kamalak, 12 Haziran günü yapılacak seçimlere sadece iki siyasi partinin gireceğini söyledi. Kamalak, "Seçimlere sadece iki siyasi parti giriyor. Biri Saadet Partisi ötekisi ise diğer siyasi partiler. Çünkü öteki siyasi partiler Avrupa Birliği'ni savunuyorlar. AB bir Hristyan Kulübüdür. IMF'yi savunuyorlar. İster CHP'li ister AKP'li olsun. Bu güzel yurdumuzun güzel insanlarına soruyoruz. Sen Hristiyan kulübünden yana mısın İslam Birliği'nden yana mı? Bunu söyleyen tek siyasi parti Saadet Partisi'dir" dedi.

 
Bölmek için değil çözmek için geliyoruz

Mevcut iktidarın sürekli anayasa değişiklikleri ile uğraştığını ancak milleti ilgilendiren konularda sürekli sessiz kaldığını da söyleyen Kamalak, "Şimdi Saadet Partisi o problemi çözemez diyemiyorlar. Dedikleri tek şey oylar bölünmesin. Biz oyları bölmek için değil, problemleri çözmek için geliyoruz. Kaynak Milli Görüş'tür. Baba ocağını tahrip etmeye çalışandan komşuya fayda gelir mi? Hadise ortada. Bu problemleri biz çözeriz. Zorunlu eğitimi hem çerçeve hem de muhteva olarak değiştireceğiz. Bu eğitimin sonunda isteyen istediği okula gidebilecek" diye konuştu.

 
Fındığın hali yürekler acısı

Kamalak, Karadenizli vatandaşın en önemli geçim kaynağı olan fındığı bitirme noktasına getirdiklerini de altını çizerek, "FİSKOBİRLİK neredeyse kapatılma noktasına getirildi. Giresunlular göç etmek zorunda bırakıldı. Doğup beraber büyüdüğü topraklarını özlemez mi? Ama gidiyorlar. Niye çünkü iş yok. İş yerleri kapanıyor. Sonuçta 150 bin insan göç etmiş. Buna bağlı olarak vekil sayısı da düşürülmüş. 18 yıl önce temeli atılan havaalanından ne haber. Bir çivi çakıldı mı? Fındığın hali yürekler acısı. Bu insanlar ne ile geçinecek. Bu sorunları ancak biz çözeriz. Üretmeyen, yatırım yapmayan bir ekonominin, işsizliği çözmesi mümkün mü?" diye eleştirdi.

 
Üretmeyen ülke zenginleşemez

Gelir dağılımındaki adaletsizliği ancak Saadet Partisi'nin giderebileceğini kaydeden Kamalak, "Uzun vadede maliye politikası ile adaletsizliği hafifleteceğiz. Üniversite öğrencilerinden harç almayacağız. Her doğan çocuk beşikten mezara kadar sigortalı olacaktır. İşçimizin memurumuzun durumunu da biliyoruz. İşçiye memura emekliye ilk etapta yüzde 50 zam vereceğiz. Çiftçilerimizin durumunu da biliyoruz. Onlara da mavi mazot projesi vereceğiz. Tam anlamıyla bir üretim seferberliği başlatacağız. Üretmeyen ülkenin zenginleşmesi mümkün değil. Sayın Başbakan 510 bin araba satılmıştır diyor. Sayın Başbakan bu ülkenin kaç araba sattığını değil, kaç araba ürettiğini hesapla?" dedi.

 
Hükümet bol bol vaat veriyor

Saadet Partisi Giresun Milletvekili Adayı Süleyman Tekbaş, "Milli Görüş bu milletin görüşüdür" diyerek, Milli Görüş'ün iktidarda olmadığı yıllarda toplumun kötüye doğru gittiğini söyledi. Bu ülkede Milli Görüş'ten sonra her parti iktidara geldiğini söyleyen Tek baş, "Biz bu memleketin zenginliğini millete verdik. Bu güne kadar kimse bunu bir türlü başaramadı ama biz yaptık. Bundan sonra yine yapacağız. FİSKOBİRLİĞİ bitirmek için her tülü oyunu yapıyorlar. Sanki bunlar bitirmiyormuş gibi davranıyorlar. 9 yıldır nerdeydiniz de bu yıl gelip şunu vereceğiz diyorlar. Siz değil miydiniz, fındığı bitirenler. Havaalanımızın temeli yıllar önce atıldı ama 9 yıldır bir kürek harç bile atmadılar, atamazlarda. Şimdi bol bol vaat veriyorlar" diye eleştirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.