Star, Mehmet Ali Erbil'i şok etti

Star, Mehmet Ali Erbil'i şok etti

Programda Alevi yurttaşları aşağılayan ifadeler kullanan şovmen Mehmet Ali Erbil'in Çarkıfelek isimli yarışması yayından kaldırıldı. Alevilerin büyük tepkisi üzerine Star şu açıklamayı yaptı:

Star TV'de yayınlanan 'Çarkıfelek' isimli programda, Erzincan'a yapılan canlı bağlantıda Mehmet Ali Erbil'in ekranın kararması üzerine, ''Orada ne yapıyorsunuz, mum söndü mü yapıyorsunuz?" diye konuşması Alevi vatandaşların büyük tepkisini çekmişti.

Doğan Medya Center'in önüne toplanan binlerce Alevi STAR TV ve Erbil'i protesto etmişti.

Tepkiler üzerine bir açıklama yapan STAR TV' Mehmet Ali Erbil'in Çarkıfelek isimli yarışma programının yayından kaldırıldığını duyurdu.

"ÖZÜR DİLEDİ AMA MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ"

STAR'ın açıklaması şöyle: "Dün akşam STAR Televizyonu’nda yayınlanan bir programda, vatandaşlarımızı  rencide eden bir ifade kullanıldığı görülmüştür. Bu ifadeyi kullanan sanatçının herhangi bir kötü niyetinin ve kasıtlı bir davranışının olmadığını düşünüyoruz. Nitekim kendisi de derhal bu ifadesinden dolayı katıldığı bir başka TV programında özür dilemiş bulunmaktadır.

Buna rağmen, kasıtlı ya da kasıtsız vatandaşlarımızı rencide eden hiçbir ifadeyi müsamaha ile karşılamamız mümkün değildir. Bu anlayıştan hareket eden STAR TV Yönetimi anılan programın kaldırılmasına karar vermiştir. Kamuoyumuzun bilgisine saygı ile sunarız."

Öte yandan dün programın hemen ardından Alevi vatandaşların tepkisini gören Mehmet Ali Erbil,  CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına telefonla bağlanarak özür diledi.
Mehmet Ali Erbil, şunları söyledi; "Benim Alevi kesimden binlerce arkadaşım var. Onları rencide edici bir şekilde bu lafı kullanabileceğim nasıl düşünülebilir. Tabii özür dilerim. Onlar benim canım. Nasıl özür dilemem. Ağzımdan onları incitecek laf çıktıysa elbette özür diliyorum. Eğer böyle bir düşünce varsa, yaşamı haram ederim kendime."

STAR'DAN ALEVİLERE ÜÇÜNCÜ GAF

STAR TV'nin geçmişi, Alevi vatandaşları kızdıran esprilerle dolu.

Star TV'de 1995 yılında ''Turnike'' adlı programın sunuculuğunu yapan Güner Ümit, programın hamile kılığındaki hosteslerinden birinin ''Bebek kimden?'' sorusuna ''Babamdan'' karşılığını vermesi üzerine ''Sen Kızılbaş mısın?'' demişti. Olayın ardından Güner Ümit ve Star TV Alevi vatandaşlar tarafından uzun süre protesto edilmiş, mesleğinin zirvesinde olan Ümit'in ise kariyeri sona ermişti. Ümit uzun zaman geçmesine rağmen geçtiğimiz yıllarda STAR TV'de yine program yapmış ama hem gelen tepkiler hem de reyting alamaması yüzünden programı yayından kaldırılmıştı.

Dün akşam mum söndü esprisi yapan Mehmet Ali Erbil daha önce de önce de Star TV'de yayınlanan bir evlilik programında kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye "Ben Kızılbaş mıyım ki" sözlerini kullanmış ve Alevilerin tepkisine neden olmuştu.

Haber7.com

Etiketler :