Steve Jobs'ın Siyah Kazağının Sırrı?

Steve Jobs'ın Siyah Kazağının Sırrı?

Apple'ın kurucusu Steve Jobs’ın vazgeçemediği siyah kazağını Japonlara tasarlatıp yüzlerce adet yaptırttığı ortaya çıktı

Apple’ın yaratıcısı ve teknoloji dehası merhum Steve Jobs’ın, tüm sunumlarda giydiği balıkçı yakalı kazağından meğer yüzlerce varmış. Jobs, biyografisini kaleme alan Walter Isaacson’a, sunduğu teknoloji harikalarının karmaşıklığıyla çelişen, basit ve rahat görüntüsünü, çalışanlar arasında bir bağ kurmak amacıyla tasarladığını anlatmış. Bunun için Jobs Japonya şirketlerdeki bir uygulamadan ilham almış. Jobs 1980’de Japonya’yı ziyaret ettiğinde, teknoloji devi Sony’nin Başkanı Akio Morita, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından şirketin tüm fabrikalarında çalışanlarının üniformayla çalıştığını, zira o dönemde kimsenin üzerine giyecek bir şeyi olmadığını söylemiş. Morita, Jobs ile zamanla şirkete özgü üniformalar geliştirerek bununla çalışanlar arasında bağ kurmayı sağladığını söylemiş.

Issey Miyake imzası

Bu fikri çok beğenen Jobs, Sony’nin üniformalarını tasarlayan ünlü modacı Issey Miyake’den Apple için de bir giysi üretmesini istemiş. Biyografisinde o dönemi “Döndüğümde bazı örnekler getirdim ve herkese bunları giymenin harika olacağını söyledim. Tanrım, herkes bu fikirden nefret etmişti” diye anımsayan Jobs, bu vesileyle Miyake ile dost olduklarını ve kendisi için de aynı kazaklardan bir tane tasarlamasını istediğini anlatıyor. Jobs’ın dediğine göre, elinde hayatının geri kalanına yetecek kadar balıkçı kazağı varmış.

taraf

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum